bambi

Lagar du aldrig vegetariskt?
...frågade TantMango mig (älskar det nicket!). Och jovisst gör vi det! Vi älskar fetaostpaj, grekisksallad, kikärtsbiffar, mm. Vi äter nog mest kyckling och nötkött här hemma, men vi kanske borde ta en vegetarisk vecka nästa vecka? Det låter som en bra idé!

Men så länge så tänkte jag bjuda er på detta goda recept - Pestokyckling! Superenkelt att göra också, perfekt för småbarnsföräldrar!



2-3 kycklingfileer – skivade på mitten
1 dl grädde
2 ½ dl creme fraiche
1 ½ msk kycklingfond
2 msk valfri röd pesto 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäkerform.
2. Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto (välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar.
3. Låt sjuda upp och lägg över kycklingen. Gratinera i 25 minuter, eller tills kycklingen är färdig.

Recept ifrån Jennys Matblogg
#1 - Malin C

Låter smarrigt=) Lite lurigt är att en del inte tänker på att pesto innehåller nötter vilket kan bli katastrof för en allergiker. (Yrkesskadad)

#2 - Ejkej

Åh vad gott det ser ut. Måste helt klart spara det receptet. Just nu går jag på pulverdiet, inspirerad av dig! :)

#3 - Fnulan

MUMS vad gott!!!!

#4 - TantMango - kreativitet, livsvisdom och en kärleksfullare värld

Oj, där kom jag med på ett hörn. Tackar. När jag ser köttrecept byter jag alltid ut ingredienser automatiskt i huvudet mot vegetariska motsvarigheter, en lär sig det efter ett tag. Vad roligt att du blev inspirerad av mig!

#5 - Linda

Jag skulle egentligen kommentera ett annat inlägg, ett där Zack lär sig nya ord, men där dök inte kommentarsfältet upp av någon anledning... Det jag ville säga var att just ordet Enorm har min son fastnat för också, och har givit mig både snälla och inte så snälla kommentarer... som att jag är enormt stor, men också att jag är enormt söt :D.

#6 - Fia

Gott det såg ut!