bambi

Today's a new day
Idag börjar mitt nya schema, då jag jobbar 62%. Jag slutar tidigt alla dagar förutom en, men då är alla dagar rätt så komprimerade och jag har ibland 3½ timmes lektioner. Det känns lite påfrestande och det krävs verkligen extra planering. För man kan inte stå och prata i 3 timmar, utan då måste man se till att variera innehållet i lektionerna rätt så ordentligt. Så jag har suttit och planerat och planerat under helgen...

Jag har undervisat på komvux förut och då var det också rätt så långa lektioner, men då kan man också ställa lite andra krav på vuxna elever tycker jag. Dom ska klara av att sitta fokuserade lite längre och kanske inte behöver lika mycket repitition som gymnasielever.

När jag sitter och planerar eller rättar så kan jag ibland tänka på att mitt liv såg ut så här för ett år sen....



Gud, va jag längtar tillbaka! Men snart blir det New York i allafall!  :)
#1 - Annica M

Ser härligt ut på bilden. :)

#2 - J

Hehe, ja, när jag undervisar på uni så står jag ju ofta och pratar tre timmar i sträck men då göra jag det ju tack och lov inte varje dag för efter det är jag så slut att jag knappt orkar göra annat.



Åh, om ett år sitter vi förhoppningsvis så- ska också göra långresa om allt går i lås, så kul med inspirationen här!

#3 - Pethra

Nu tycker jag lite annorlunda mot vad du tycker, något även våra lärare gör. För mig och många andra känns det mer logiskt att ju längre lektioner och desto mer innehåll, desto viktigare med repetition. Vi har själva jätte långa lektioner när vi är i skolan och det är så mycket information vi förväntas ta till oss under dessa timmar att det blir lätt att vi börjar blanda ihop, så våra lärare (på eget initiativ och lärdom sedan länge tillbaka) kör repetition vid varje efterkommande lektionstillfälle.

#4 - BAMBI

Pethra Ja, men repitition är superviktigt! Jag återkopplar också alltid tillbaka till förra lektionen när jag börjar en ny lektion. Men det jag menar är att färre lektioner = färre tillfällen att repititera det som var innan....