bambi

Tortillatårta

Tacos måste nästan vara den vanligaste maträtten i svenska hem på fredagar. Men det är ju så himla gott! Och det går ju att variera på massa olika sätt! Vi testade ett nytt sätt i fredags nämligen tortillatårta och det blev jättesmaskigt!



400 g köttfärs
4 stora tortillabröd
spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 burk salsasås
½ ask philadelphiaost
½-1 dl matlagningsgrädde
en liten burk majs
½-1 dl svarta oliver
150 g riven ost

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Stek köttfärsen och krydda med lite spiskummin.
3. Hacka purjolöken och pressa vitlöken och blanda med köttfärsen.
4. Ha i ½ burk salsasås, ½ ask philadelphiaost och ½-1 dl matlagningsgrädde. Låt puttra ett par minuter så att det får en bra konsistens. Blanda till sist i majsen i köttfärsröran.
5. Lägg ett av tortillabröden på ett bakplåtspapper. Ha på fyllningen och sprid ut det över hela brödet. Ha sedan på ett till bröd och upprepa tills alla bröden är använda. Ha även på fyllning överst.
6. Hacka oliverna och sprid ut överst på tortillatårtan. Ha sedan på osten.
7. Gratinera i ugnen i ca 10-20 minuter, tills osten får fin färg. Servera med salsasås och sallad!



Andra taco-versioner som vi brukar köra här hemma är: nachos (det är absoluta favoriten!), tacopaj, quesadillas och tacogratäng

Vilken är er favoritversion av tacos?

#1 - Micke

Det där ser ju superläckert ut! Vi brukar bara göra "vanliga" tacos eller tortillas, lite svennigt men gott ändå :) Kanske får bli att prova det här receptet på fredag, om jag kan övertala sambon!

#2 - Helena mitt i smeten

Jag är väldigt trött på det klassiska tacosfredagsmyset, men din tårta ser riktigt god ut. Provar den nästa gång!

#3 - Sara - Mamma till Max 3 år

jag brukar också göra tortillatårta men har kyckling istället för köttfärs. hittade receptet på frusofies blogg. det är riktigt gott =)

#4 - Pudding

Enchiladas! Favoriten är med kyckling - MUMS!

#5 - Jennie

Tacorullar!



500g köttfärs steks med ett halvt paket tacokrydda. Rulla in köttfärsen i tortillabröd. Blanda en creme fraiche med andra halvan tacokrydda och bred över rullarna som lägs i en ugnsfast form. På med massor av ost och in i ugnen 15min. Sallad till!



Mmmmmm...

#6 - Nina

Bra tips, det måste vi testa! Men tror jag byter ut oliverna mot tomater ; )



Vi brukar mest köra på nachos, paj eller quesedillas!

"vanliga" tacos äter vi aldrig.