bambi

What to do - at three in the morning?


God morgon alla fina bloggläsare! Ja, här är det inte så fin morgon då vi har två sjuka barn här hemma (så det blir att vabba idag för mig).

Zack vaknade klockan 3 och ville gå upp. Sen ville han sova i soffan, men det vågade han ju inte göra själv... osv osv... Så jag är lite trött i skallen idag. Hur gör ni när era barn vaknar mitt i natten och vill gå upp? Vi brukar säga att det är mitt i natten och att han ska somna om.... till slut så gör han ju det men jag vill inte vänja honom vid att gå upp klockan 3 på natten.
#1 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Här är det också vab idag. Många sjukor som florerar tycks det. Här får man också stanna i sängen (vår säng) om det är mitt i natten. Tror väl iofs inte att de skulle vänja sig vid att gå upp då efter någon natt, men själv är jag inte alls sugen på att sällskapa mitt i natten. Och som sagt, förr eller senare somnar de ju om....;)

#2 - Minna

Vi brukar ligga kvar med dem i sängen och försöka undvika att gå upp. Men det är inte alltid det är så lätt! :) Har en 1,5-åring och en 4-åring. Stora tjejen brukar inte vakna.



Hittade till din blogg idag! Ska bli kul att följa.

#3 - louise mamma till hugo

Här är det vab med.



Vår son vill som Zack gärna sova i soffan när han vaknar mitt i natten. Varför vet jag inte. bråkade med honom om det i 15 min i natt då han absolut skulle ligga där och jag talade om att det var mitt i natten och då sover vi i sängen. Funkade till slut. Sen fick man sovmorgon, istället för att gå upp mellan 5.30-06.00, sov vi till 6.49 det du

#4 - louise mamma till hugo

Här är det vab med.



Vår son vill som Zack gärna sova i soffan när han vaknar mitt i natten. Varför vet jag inte. bråkade med honom om det i 15 min i natt då han absolut skulle ligga där och jag talade om att det var mitt i natten och då sover vi i sängen. Funkade till slut. Oftast hjälper det med att jag säger som du att det e mitt i natten och att då sover man i sin säng. Sen fick man sovmorgon, istället för att gå upp mellan 5.30-06.00, sov vi till 6.49 det du

#5 - Agnieszka-2barnsmorsan

Här är det VAM som gäller idag, vård av mamma:) Tror jag åkt på influensan:(



kramar

#6 - Martina

Hos oss ville dottern gå upp mitt i natten men hon tog det inte direkt lugnt utan gormade och skrek.

Till slut fick hon helt enkelt sitta själv och gorma och så gick jag och lade mig.... men jag sov såklart inte utan trodde nog att hon skulle tycka det var trist på soffan och det stämde för inom 1 minut hade hon gått på toa och kommit tillbaka in till mig :-)

Har ingen aning om vad hon var arg över för det kunde/ville hon inte berätta.

#7 - Anonym

Jag som ammar får aldrig nattproblem då barnet somnar om snabbt oavsett sjukdom:)

#8 - tindra

Matteus hade en sån period då han var i Zacks ålder...Jag brukade inte svara på hans fråga utan sa bara - vi ska sova det är kväll........Han var oftast inte helt vaken heller.

Jag gick ut från rummet & satt på soffan,han kunder fortsätta prata i max 5min sen somnade han om....

#9 - Linda

"Solen sover fortfarande och det ska vi också göra." Vi går inte upp ur sängen (om det nu inte måste kissas). Om någon vill vara vaken kl. 3 för denne ligga tyst i mörkret. Brukar vara så tråkigt att det inte dröjer länge tills det somnas om. :-)



Vid sjukdom/växtvärk och sånt är det naturligtvis en annan femma.