Wow, va gott det här blev! Smakade precis som äkta kina-mat från restaurang och hela familjen älskade det! Måste göras igen!! Och ni måste testa detta recept!!
2 kycklingfiléer
1 tsk salt
3 msk potatismjöl
3 små morötter
1 liten purjolök
200-300 g vitkål
2 klyftor vitlök
2 msk finhackad färsk ingefära
1 finhackad gul lök
5 dl kycklingbuljong
2 msk soja
1 msk socker
2 msk ostronsås
2 paket snabbnudlar
1. Skär kycklingen i små bitar. Blanda kycklingen med salt och potatismjöl och låt det stå kallt medan du förbereder grönsakerna.
2. Strimla morötterna, vitkålen och purjolöken mycket fint, hacka vitlöken, gul löken och ingefäran.
3. Hetta upp olja i en stor wok eller stekpanna och lägg i kycklingen (om den har klibbat ihop sig så sära på den innan du lägger ner den i pannan). Tillsätt därefter vitlöken, gullöken och ingefäran. Stek i 2-3 minuter under omrörning.
4. Tillsätt sojan och strö över sockret under omrörning. Späd med kycklingbuljongen (jag hällde i 5 dl vatten och smulade ner en buljongtärning direkt i pannan).
5. Blanda i ostronsåsen och låt allt puttra på svag värme.
6. Hetta upp ny olja i en stek- eller wokpanna och lägg i dom strimlade grönsakerna. Salta lätt och strö över en liten nypa socker. Woka tills grönsakerna har fått en lagom konsistens.
7. Lägg ner nudlarna bland kycklingen och låt det dra åt sig vätskan och koka i ett par minuter tills nudlarna är färdiga.
8. När nudlarna är färdiga ha i grönsakerna och blanda. Servera och njut!