bambi

Bambis SUPERGODA kycklingwok!
Wow, va gott det här blev! Smakade precis som äkta kina-mat från restaurang och hela familjen älskade det! Måste göras igen!! Och ni måste testa detta recept!!
 
 
2 kycklingfiléer
1 tsk salt
3 msk potatismjöl
3 små morötter
1 liten purjolök
200-300 g vitkål
2 klyftor vitlök
2 msk finhackad färsk ingefära
1 finhackad gul lök
5 dl kycklingbuljong
2 msk soja
1 msk socker
2 msk ostronsås
2 paket snabbnudlar
 
1. Skär kycklingen i små bitar. Blanda kycklingen med salt och potatismjöl och låt det stå kallt medan du förbereder grönsakerna. 
2. Strimla morötterna, vitkålen och purjolöken mycket fint, hacka vitlöken, gul löken och ingefäran.
3. Hetta upp olja i en stor wok eller stekpanna och lägg i kycklingen (om den har klibbat ihop sig så sära på den innan du lägger ner den i pannan). Tillsätt därefter vitlöken, gullöken och ingefäran. Stek i 2-3 minuter under omrörning.
4. Tillsätt sojan och strö över sockret under omrörning. Späd med kycklingbuljongen (jag hällde i 5 dl vatten och smulade ner en buljongtärning direkt i pannan).
5. Blanda i ostronsåsen och låt allt puttra på svag värme. 
6. Hetta upp ny olja i en stek- eller wokpanna och lägg i dom strimlade grönsakerna. Salta lätt och strö över en liten nypa socker. Woka tills grönsakerna har fått en lagom konsistens.
7. Lägg ner nudlarna bland kycklingen och låt det dra åt sig vätskan och koka i ett par minuter tills nudlarna är färdiga.
8. När nudlarna är färdiga ha i grönsakerna och blanda. Servera och njut!
#1 - hungrig

Hej! tänkte göra det här receptet lite senare idag och vet inte om du kommer att hinna svara innan dess men chansar ändå: har du någon koll på exakt hur mycket 2 paket snabbnudlar är, alltså i gram? Har nämligen bara äggnudlar hemma och tänkte använda de istället, men vet ju inte hur mycket jag ska ha i :) tack på förhand!!

Svar: Hej! Det står 85 gram på det paketet jag har kvar. Men du kan spä på med mer vatten om du tar mer nudlar, se bara till att nudlarna har sugit åt sig tillräckligt med vatten och inte är okokta! Lycka till :)
bambi

#2 - Johanna

Låter jättegott! Jag älskar wok :)

#3 - Jenny

Hungrig: ta så mycket nudlar som ni behöver äta. Ett paket snabbnudlar är lite mindre än en normal pocketbok. Kan inte säga i gram just nu eftersom jag inte har någon hemma. Lycka till.

#4 - Ann-Sofi MATSAFARI

Men...jag tror min middagsinbjudan försvann på posten!!! Nästa gång kan du ringa;)
Det ser supergott ut!!!

Svar: Haha, ok, nästa gång ringer jag ;)
Ha en fin dag! :)
bambi

#5 - En kvinnas vardag

Ser supergott ut!

Svar: Tack! Och det var verkligen supergott! Testa! :)
bambi

#6 - hungrig

oj jag glömde visst svara igen! tack så mycket för snabbt svar, jag hann se det innan det var dags att ha i nudlarna :) så jag hade i lite extra nudlar + extra vatten förstås och det gick bra. konstigt nog bara vart min wok myyyycket mörkare än din? undrar om det beror på soyan eller om jag råkade klanta mig och ha i för mycket av misstag! i vilket fall som helst, tack för en massa bra recept, uppskattas jättemycket :)

Svar: Min soya är väldigt ljus, köper den i en asiatisk butik och den är mer beige än svart. Men huvudsaken är att det blev gott :)
bambi