bambi

Bloggstrul och beslutsångest
Usch va blogg.se har strulat (jag bloggar via dom även fast bloggen ligger hos Allt för föräldrar). Jag fick en smärre chock när jag såg besöksstatistiken för igår men jag vet att det var problem att komma in på bloggen (brukar funka bara att uppdatera). Sen så skrev jag två långa inlägg igår kväll (bland annat den om glassdesserten) som skulle dyka upp idag automatiskt men det gjorde dom INTE så jag fick skriva om den om glassdesserten... inte roligt!
 
Den andra handlade om det där med Kitchen Aiden som jag hade tänkt köpa för 3995 kr. Jag ringde till Cervera och då berättade dom att denna Kitchen Aid hade en ännu svagare motor (275 watt) än den vanliga Kitchen Aiden (som har 300 watt) och var därför billigare! Man kunde bara köra den på maxfarten i 10 minuter sen behövde den svalna av innan man fortsatte att använda den...
 
Det fick mig att lessna lite så jag kollade runt lite och läste på bloggar och forum om Kitchen Aiden. Många rekommenderar ju Ankarsrums Assistent (som har en motor på 800 watt) och jag hittade faktiskt en för 4600 kr hos Symaskinsexperten, så jag ringde dit. Då berättade han att dom var slut till det priset men att han skulle få in fler i början av augusti. Han visste inte vad priset skulle hamna på då men han sa att det skulle bli ett bra pris i allafall!
 

Så, det är ungefär så långt jag har kommit i Kitchen Aid köpandet. Istället så klickade jag hem en mandolin från Kyocera hos Campadre för nästan halva priset. Vi har ingen sen tidigare så det kändes som ett köksredskap som är bra att ha hemma!
#1 - Karoliina - med K och två i

Jag är vansinnigt less på blogg.se nu, strular ju hela tiden! Väldigt irriterande..

Jag ska också klicka hem lite från campadre, har faktiskt aldrig kommit mig för att göra det trots att det alltid finns massor jag vill ha. Men nu ska jag köpa hem kyoceras knivslip, har knivarna som är såååå bra, men nu behöver dom ses över lite :)

#2 - Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset

Tack gumman!

Hoppas ni får en superhärlig helg!
Kramar

#3 - Longevity - en blogg om hälsa

Köpte ett par converse från Campadre, de tog sex eller sju veckor för dem att komma hem men jag sparade några hundralappar.

Svar: Ja, ibland har dom lite väl lång leveranstid men jag tycker faktiskt det har blivit mycket mycket bättre. Jag hämtade ut en tröja igår från dom som jag beställde för två veckor sen. Helt okej, tycker jag!
bambi

#4 - Longevity - en blogg om hälsa

Ja det är sant.
Ett annat strul som stör mig en del på blogg.se är att det knappt går att läsa svar på kommentarer. Jag får gå omvägen via direkttrafik istället :P

#5 - Amy's piece of cake

Det där med assistent är inte helt enkelt... jag har själv letat och letat. Smålänning som man är vill man ha både prisvärt och någorlunda okej motor. Har spanat in en hos ITS AB men vet inte om den är något att ha... :)

#6 - Fröken M

Guud va tröttsamt !
Den där kossan har vart allt för vanlig den senaste månaden...
Jag är väldigt sugen på en kitchen aid, men har precis som du börjat kolla även på andra alternativ.
En såpass dyr assistent ska ju klara av det mesta utan att behöva vila...
Kram

#7 - Hanna - 19 och snart lycklig fru

Sv: Tack du fina :) Sommarbilder blir nästan alltid mysiga.

Mysig liten blogg du har! :)
/H

Svar: Tack :)
bambi

#8 - Lina- mamma till Gustav

Tack för din kommentar :)

Gud vad tröttsam med kitchen aid köpet men en mandolin är ju inte så dumt att äga ;) skulle också vilka ha en. Var köpte du din?

Svar: Jag köpte den hos Campadre som just nu har kampanj på dom. :)
bambi

#9 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

Kvällarna verkar vara omöjliga på blogg.se! Blir så irriterad!!

Svar: Ja, det är så tråkigt. Men nu verkar det funka lite bättre... vet inte om man vågar hoppas för mycket bara :/
bambi

#10 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Vill bara berätta om mina tankar kring KitchenAid. Jag blev nämligen så besviken över att det inte går att köra vanliga satsar med deg till bröd i den maskinen, du måste köra i två omgångar. Stort minus tycker jag, som äskar att baka bröd men som tycker det blivit lite meckigare nu. Och jag har gett bort min gamla maskin till svärmor...

Svar: Ja, jag hört att det är lite bökigt. Jag bakar ju inte så jätteofta bröd utan bakar mestadels cupcakes med rätt så liten smet åt gången. Men det är ju alltid bra att kunna baka stora bullbak till kalas och så. //Beslutsångest
bambi

#11 - Linda-matstugan

Jag fick tips från experter på området att den bästa maskinen på marknaden för brödbak och allt annat bak ska vara Krups KA 900 med dubbelkrok. Den finns bl a recenserad på Lilla Gumman. Kram till dig!

Svar: Åh, tack för tipset vännen! :)
bambi

#12 - Hem och Lycka

Men här är en som är toknöjd med sin ka och den pryder sin plats i köket!

Svar: Ja, jag har både hört och läst så många delade meningar så det gör det hela så svårt. Jag vet ju inte vilken som JAG skulle gilla mest. Bakar du bröd och bullar i din?
bambi

#13 - Caroline

Min erfarenhet är att assistenter med svagare motor låter med eftersom de sliter "hårade", plus att de inte orkar köra lika länge. Så om man bakar ofta så skulle jag absolut satsa på en med stor motor. Hellre betala några tusenlappar mer för en bra maskin än att vara tvungen att köpa en ny maskin om något år när motorn på den billigare pajar!