bambi

Devil's food cupcakes med caramelfrosting
Dessa cupcakes bör komma med en varningstext - och det gör dom väl på sätt och vis med tanke på namnet - för det går inte att stå emot dom! Jag åt fyra stycken första dagen, sen fick maken ta med dom till jobbet för jag vet att annars hade jag ätit upp dom allihop!
 
Djävulskt goda cupcakes med godaste frostingen!
 
 
24 st.
 
170 g smör, rumstempererat
3 ½ dl farinsocker
2 1/4 dl socker
3 ägg
4 3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
2 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3 ½ dl grädde
 
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt. Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills et blir fluffigt.
3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. 
4. Häll sedan vetemjöl, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt i omgångar tillsammans med grädde.
5. Häll smeten i formar och grädde i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
 
Caramel frosting
225 g smör, rumstempererat
11 dl florsocker
3 ½ dl farinsocker
1 dl mjölk
2 msk mörk sirap 
2 tsk vaniljsocker
 
1. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt.
2. Tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka två minuter med elvisp.
3. Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills frostingen får bra konsistens (ca 5 minuter)
 
#1 - emma sofie

Dem där måste jag bara testa!

Svar: Gör det!! :)
bambi

#2 - Carro

Ska det verkligen vara 2,5 dl kakao? Det låter lite mycket.

Svar: Ja, det ska det. Tänk på att det är till 24 cupcakes.
bambi

#3 - Carro

Ok, tackar, då ska jag vispa ihop en smet! Ser sjukt goda ut :D

#4 - Emlisch

Mums. De ser såå gott ut! Måste testas!

#5 - Johanna

Mums vad gott! Devils food cake är ju bara så himla gott och tillsammans med en karamellfrosting låter det verkligen himmelskt gott :)

Svar: Det var det också! Testa! :)
bambi

#6 - Mira

Det var verkligen hur goda som helst!!! Men mina sjönk ihop jätte mycket när jag tog ut dem ur ugnen så det blev som ett djupt hål i muffinsarn :(