Dessa cupcakes bör komma med en varningstext - och det gör dom väl på sätt och vis med tanke på namnet - för det går inte att stå emot dom! Jag åt fyra stycken första dagen, sen fick maken ta med dom till jobbet för jag vet att annars hade jag ätit upp dom allihop!
Djävulskt goda cupcakes med godaste frostingen!
24 st.
170 g smör, rumstempererat
3 ½ dl farinsocker
2 1/4 dl socker
3 ägg
4 3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
2 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3 ½ dl grädde
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt. Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills et blir fluffigt.
3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.
4. Häll sedan vetemjöl, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt i omgångar tillsammans med grädde.
5. Häll smeten i formar och grädde i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Caramel frosting
225 g smör, rumstempererat
11 dl florsocker
3 ½ dl farinsocker
1 dl mjölk
2 msk mörk sirap
2 tsk vaniljsocker
1. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt.
2. Tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka två minuter med elvisp.
3. Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills frostingen får bra konsistens (ca 5 minuter)