bambi

Feng Shui
Idag har vi ägnat dagen åt att storstäda vår lägenhet. Barnen får hjälpa till också. Det känns viktigt att även dom lär sig att städa undan efter sig och det blir något vi gör tillsammans. 
 
Jag rensade ur alla köksskåpen, tror att jag fyllde en hel soppåse med olika mjölsorter och gryn som hade passerat utgångsdatumen. Vi hade massor med öppnade påsar med nötter och frön i skåpet och det hälldes i små burkar istället. Så nu är det nog mer ordning i skåpen än vad det någonsin varit!  :)
 
 
 
En sak som min syster i USA hade som jag ska försöka ta efter är att ha uppskuren melon och frukt färdigt i kylen, för då finns det alltid färdigt och då äter man verkligen det. Så jag skar upp honungsmelon och papaya så att det finns färdigt. Barnen fick fruktskålar idag till mellanmål med honunsmelon, papaya, banan och vindruvor:
 
 
Även om jag hatar att städa så är det så skönt efteråt, speciellt när man har rensat ut lite. Tror på att det tar mycket energi bara att se allt skräp liggandes, man irriterar sig på det och man känner skuldkänslor för att man inte tar tag i det. Men det är bara att göra det och få det överstökat!
#1 - Cissi

Vad smart att ha skuren frukt färdig... Det ska jag nog också anamma!
Som sagt, trist att städa.. Men så skönt när det är gjort!

#2 - Jenny - mammaliv i Nashville

Älskar ordning & reda! Det känns så befriande när man organiserat & rensat!

#3 - Anna - Med Alvora i famnen, en framtid av spänning

Vad fint! Jag borde också ta tag i skafferiet. Har fyllt 2 stora ikeakassar med kläder som ska till Röda korset iallafall!

Tack för bra tips på cupcakes till dopet. Nu blev det ett annat alternativ, men ska prova någon annan gång.
kram

#4 - Martina

Jag ser verkligen fram emot att vi ska flytta nu i höst....så man kan göra en REJÄL rensning :-)

#5 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Ja, det är så skönt att rensa ur ibland. Jag hade tänkt använda lite av min semester att rensa i skåp.
En annan bra grej är att man kan använda såna plastpåsar som man liksom "blåser upp". Lägg uppskuren frukt i den och blås i den speciella påsen så blir det vakuumförpackat och frukten blir inte dålig. Hur smart som helst!

#6 - Jannice

Ja, det är ett konstigt fenomen det där. På nåt vis går tiden mycket fortare inne i skafferiet än i resten av världen, så allting blir gammalt därinne fast man tycker att man rensar ur hela tiden... =)

Svar: Haha, ja verkligen! :)
bambi