bambi

Fortsättningen på grannfejden
Jag var ju lite arg på vår granne efter gårdagen, speciellt när jag upptäckte punkteringen på vår vagn. Jag kollade bakåt i bloggen och såg att sist det var punktering på den var dagen efter grannen klagade sist. Annars så har vi inte haft punktering under dom två åren vi har haft vagnen. Så, det kändes rätt så uppenbart att hon hade gjort det och jag var riktigt arg och kände att vi behövde markera att vi inte accepterar att någon har sönder vår egendom.
 
Så, jag ringde på där runt kl. 14 men ingen öppnade. Vi gick ut till parken och åt middag ute och när vi kom hem, runt 18.30 så ringde jag på igen. Men ingen öppnade då heller. Jag såg då att deras köksfönster var öppet och det var tänt i köket.
 
Jag nattade barnen och maken skrev ihop en lapp som vi tänkte sätta upp i trappuppgången (och lägga en i deras brevlåda så att dom verkligen inte skulle missa lappen) eftersom det gick inte att prata med dom face-to-face. Så, efter nattningen så tog jag med två lappar och ringde på dörren igen. Ingen öppnade, så jag la ner en lapp i deras brevlåda och gick ner och satte upp en lapp i trappuppgången. Jag såg då också att deras köksfönster var nu stängd och det var släckt i köket. Så, dom hade alltså varit hemma nån av gångerna (om inte alla) då jag ringde på.
 
 
Vi tyckte att det var tråkigt att det inte gick att prata med dom och att dom inte ens vågade öppna dörren när jag ringde på. Kändes nästan som att det förstärkte mina misstankar om fifflandet med barnvagnen, att dom inte vågade möta oss efter att dom hade gjort punktering för andra gången (det hade inte jag vågat!).
 
Så, jag och maken satt vid våra datorer på kvällskvisten (datanördar som vi är) när det kom en försiktig knackning på dörren. Jag förstod nästan direkt att det var grannen - och det var det! Hon sa att hon hade hittat vår lapp och att hon tyckte det var bäst att prata med oss. Hon intygade att dom absolut inte hade gjort något med vår vagn och att det skulle dom absolut inte göra!
 
Vi la inte så mycket vikt vid barnvagnen för om hon nekade så var det inte så mycket att göra, skulle bara bli ord mot ord. Så, istället fokuserade vi på att förklara att vi inte kunde hålla barnen tysta HELA förmiddagen. Vi berättade att vi försöker oftast gå ut på morgonen men att man inte alltid orkar det direkt på helgmorgonen. Våra barn är ändå väldigt väldigt lugna och sitter ofta och tittar på tv eller film på morgonen. Vi får ständigt höra från våra vänner och bekanta att barnen är sååååå lugna så hela den här karusellen känns så främmande!!
 
Men vi frågade henne vad hon tycker att vi ska göra åt saken? Hon funderade lite och sa att det kanske inte fanns så mycket att göra och hon har ju också varit barn en gång i tiden och vet att man vill springa runt lite.  Så, nu kanske hon inser att vi inte kan göra så mycket? Vi försöker hålla dom lugna (men dom ÄR lugna) så länge vi kan på morgonen, i allafall fram till 8-9. Dom brukar vakna runt kl. 6 och vi kan inte begära att dom ska sitta still hur många timmar som helst. Men självklart så ska vi försöka gå ut på morgonen också (det är ju bra för barnen också).
 
Jag tycker att det är jättebra att hon kom över och pratade med oss, även om det var liiiite konstigt att hon inte öppnade någon av gångerna när jag ringde på och det var rätt uppenbart att hon var hemma. Kändes som att hon kanske behövde en stund att tänka igenom vad hon skulle säga? Kanske öva på att låta övertygande att hon inte hade rört vår vagn?  ;)  Nej, vi vet förstås inte helt säkert om det var hon eller inte. Vi vill bara att det inte ska hända igen och nu hoppas vi att detta var slutet på denna historia.
#1 - Sofia

Kanske var det bara ett konstigt sammanträffande, det där med vagnen. Men så skönt att ni pratat igenom det nu och att hon verkar förstå (eller i alla fall är villig att anpassa sig till) er situation!

Svar: Ja, kanske bara ett konstigt sammanträffande... hoppas att det inte händer igen i allafall!
Ha en bra dag :)
bambi

#2 - Tessan

det kan ju faktiskt vara så att det inte är er hon hör? i lägenhetshus kan ljud färdas på de mest underliga vis, så det kanske är någon annan som bor i någon av lägenheterna bredvid er som klampar runt tidigt?

Svar: Men jag tror faktiskt att det är oss hon hör eftersom hennes klagomål har kommit i samband med att barnen har sprungit runt lite (men då snackar vi max 5 minuters spring... knappt det).
bambi

#3 - Susanne

Wow. Vilken blogg. Jag dånar. Och bokmärker. :-)

Svar: Tack, va glad jag blir av att höra det :)
bambi

#4 - Tessa i höghuset

Åh, vad duktiga ni är som tagit tag i det så konstruktivt! Det är så obehagligt med grannkonflikter, och lätt att bara gå och muttra. Det är alltid bättre att prata, och att förklara era omständigheter och be henne sätta sig in i dem är ju jättebra. Och det är ju så viktigt att ha ok relationer till sina grannar för att man ska trivas hemma. Bra jobbat!

#5 - ♥ ♥ MelissasPrinsar ♥ ♥

ursch vilken trist historia! har en kompis som va i en liknande sists som er men ja sa bara till henne att barn är barn och man kan INTE säga åt ett barn att dom måste sitta stilla och absolut inte får leka knappt andas bara för nån sur granne ska få lite sovmorgon! flytta ut i ett hus i skogen då för fasen om man inte tål lite ljud! (alltså grannen)

härlig blogg har kikat in här flera gånger men inte tagit steget att klicka till dig på bloglovin ska genast fixa till det nu =)

Svar: Tack, va glad jag blir av att höra det! :)
bambi

#6 - Tessa i höghuset

Vad duktiga ni är som tagit tag i problemet så konstruktivt! Det är ju alltid jobbigt med grannkonfikter, för man behöver ha ok relationer med grannarna för att trivas. Att ta diskussionen och förklara era omständigheter är ju det bästa!

Svar: Tack! :)
bambi

#7 - Lisa

Vad bra att ni pratade ut till slut :) Det är alltid, alltid, alltid bättre att mötas face to face och lösa konflikter, det blir så mycket lättare då. Bakom tangentbordet eller med pennan i hand är risken större att man blir elakare eller tar till hårdare ord än man egentligen menar, men när man möts är det inte lika "lätt". Sen är ju det skrivna ordet alltid tolkningsfritt på ett annat sätt en vad ett direkt möte med personen i frågan är. Så starkt jobbat, det blir guldstjärna i kanten här fröken ;-) Kram från Lisa :)

Svar: Jo, jag försöker ju prata med henne flera gånger men hon öppnade aldrig när jag ringde på. Det var lite frustrerande för jag kände också att det är lättare att prata face-to-face.
bambi

#8 - maya

Inte säkert att hon har gömt sig när du ringde på...............hon kan ju ha suttit på toa eller duschat???

Jag har haft grannar som dånat ovanpå mig. det var jobbigt! Det hörs och stör mer än man kan tro. Bra om man kan lösa det tillsammans då det inte är lätt för någon..................Man måste se det från den andres sida också och inte bara sin egen! Lycka till!

Svar: Men jag ringde på tre gånger och ingen öppnade? Det verkade helt klart som om hon var hemma i allafall två av gångerna...
Men vi har varit på den andres sida, för ca 8 år sen, och hade INTE EN TANKE på att klaga!
bambi

#9 - Flyttlådan

Det var ju ändå en bra lösning på det. Bra att hon själv fick försöka fundera ut en lösning och insåg att det kanske inte var så enkelt. När (eller om) hon får egna barn så kommer hon säkert skämmas ögonen ur sig för hennes omogna uppförande gentemot er.
Kram!

Svar: Ja, jag har tänkt lite också att "hoppas hon kommer ihåg detta tills hon har egna barn".
bambi

#10 - Helena

vad sjukt! har missat hela grannfejdsföljetongen... skrattade lite när jag läste din lapp, känns som att tjejen inte är 40+ direkt "det låter SJUUKT mycket" :-)

Bra att ni ändå pratat lite om det och att hon verkar inse att det kanske inte går att göra så mycket åt. Det är tungt att leva med störande grannar och man tar det ju till en viss nivå innan man går och klagar. Där vi bodde innan hade vi en nyskild mamma med en tonårsson rakt över oss. Han spelade trummor.. say no more... guuud vad vi klagade!!
kram från Helena (som bytt tillbaka till gamla bloggen igen :-) )

#11 - Helena

nu blev det fel i min kommentar... inte din lapp utan grannens lapp ska det stå förstås...

#12 - restauranghyfs


För mig som jobbar sena nätter är 9 riktigt tidigt, det kan likställas med att du blir väckt kl 03.

Jag förstår att du inte tycker att dina barn har fört oväsen, men det stör mig oerhört att du fortsätter upprepa "9 är ju inte ens tidigt"! För JO, kommer man hem klockan 5, varvar ner och somnar runt 6-7 så är det jävligt tidigt två timmar senare.

Alla jobbar inte 7-16.

Svar: Men jag väcks nästan varje natt mellan kl. 2-4 av min 2-åring... så det var kanske inget bra exempel.
Men grejen är den att för ca 8 år sen, innan vi hade barn så väcktes vi av våra grannar ovanför som hade småbarn. Det lät som om dom tappade en hård kula i golvet som rullade fram och tillbaka. Man hörde också hur dom sprang, detta var runt kl. 8. Vi tyckte det var lite jobbigt MEN vi diskuterade inte ens att klaga eller på något vis påpeka detta för dom eller hyresvärden!!! Vi förstod att dom också måste få leva!! Så därför tycker vi att det hela är HELT SJUKT!
bambi

#13 - Jenny - mammaliv i Nashville

Vad skönt att ni fått lite kontakt & har en dialog istället för lappskrivning!
Så himlans jobbigt med granntjaffs!
Kram på er

#14 - Millan - tvåbarnsmamma i augusti!

Bra att ni tog tag i det, och på ett moget sätt (istället för ett provocerande och ironiskt sätt som är så lätt när man är irriterad). =) Och skönt att hon kom över att prata tillslut, det låter som att ni slipper medverka i "Grannfejden" den här gången i alla fall? =)

Svar: Tack! Nej, jag hoppas att vi slipper vara med i Grannfejden ;)
bambi

#15 - restauranghyfs

För mig som jobbar sena nätter är 9 riktigt tidigt, det kan likställas med att du blir väckt kl 03. Jag förstår att du inte tycker att dina barn har fört oväsen, men det stör mig oerhört att du fortsätter upprepa "9 är ju inte ens tidigt"! För JO, kommer man hem klockan 5, varvar ner och somnar runt 6-7 så är det jävligt tidigt två timmar senare. Alla jobbar inte 7-16.

Svar: Men jag väcks nästan varje natt mellan kl. 2-4 av min 2-åring... så det var kanske inget bra exempel. Men grejen är den att för ca 8 år sen, innan vi hade barn så väcktes vi av våra grannar ovanför som hade småbarn. Det lät som om dom tappade en hård kula i golvet som rullade fram och tillbaka. Man hörde också hur dom sprang, detta var runt kl. 8. Vi tyckte det var lite jobbigt MEN vi diskuterade inte ens att klaga eller på något vis påpeka detta för dom eller hyresvärden!!! Vi förstod att dom också måste få leva!! Så därför tycker vi att det hela är HELT SJUKT!
bambi

Ja, jag håller med dig om att man inte kan klaga för att folk lever i sitt eget hem, det jag anmärkte på var att du upprepar att 9 inte är tidigt. Försökte bara få dig att se att det finns människor med annorlunda liv, och precis som att jag måste acceptera att grannbarnen vaknar tidigt så måste du också acceptera att folk har olika rutiner och dygnsrytm.

Svar: Självklart accepterar jag att andra har andra tider. Men nu handlar det inte om att grannen JOBBAR till sent utan att hon är ute och festar. Då känns det lite knasigt att hon tycker att jag ska kedja fast mina barn hela morgonen för att hon ska vara ute och festa.
bambi

#16 - restauranghyfs


Och sorry för att jag inte lyckas få till radbrytningen, hatar själv att läsa utan styckeindelning.