bambi

Höga krav på mammor
 
Jag är en riktig grubblare och har svårt att släppa saker och ting. Jag har alltid så många tankar som far runt i huvudet, så ibland är det svårt att slappna av. Speciellt när man ska sova förstås... påminner mig om en jättedålig film jag såg som heter "I don't know how she does it!" (med Sarah Jessica Parker) där hon låg hela nätterna och gjorde listor i huvudet. Listor på vad som skulle göras, listor på vad som skulle handlas... osv. Det där känner jag verkligen igen! Hon hade svårt att kombinera familjelivet och karriären, men det som jag störde mig så ENORMT på var att hennes man (som också hade en liten karriär - dock inte lika framgångsrik som hennes). Ja, vad gjorde han? Varför kunde inte han planera och oroa sig lite också... ?
 
Inte undra på att vi mammor bränner ut oss när vi tar på oss planerandet för familjen hela tiden!
 
Sen det här med att mammor alltid ska bedöma andra, inte undra på att vi känner krav på att vara perfekta föräldern eftersom vi vet att andra bedömer oss utifrån hur våra barn är klädda, vad våra barn äter, hur mycket aktiviteter barnen går på och hur mycket barnen sitter framför tv:n. Det är ju bara att kolla in alla föräldraforum så vet man att det faktiskt är så och ibland händer det till och med att andra vuxna kommer fram till en på stan och påpekar nåt om ens föräldraskap (har hört det flera gånger, bland annat en vän som fick höra att hennes bebis skulle bli för varm under filten). Vad är det med just föräldraskap som gör att andra tycker att dom har rätten att lägga sig i? 
#1 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Jag blev också jätteirriterad på den filmen. Trodde att det skulle vara en feel-good film och tänkte att "kanske jag kan sluta stressa och planera och sånt nu efter att jag sett den" men jag blev bara ännu mer stressad.
Har tack och lov inte blivit utpekad på stan och blivit tillsagd vad jag ska göra med mitt barn, men en annan sak jag tänkte på när jag läste ditt inlägg var (jag trampar nog på många tår, förlåt) det här med alla mammabloggar, och andra bloggar också. Man ser ju oftast bara det bästa av allt, och får inte med sig magsjukenätterna, språng och sura ungar/män/kollegor. Jag förstår att inte alla kan skiva vardagsbloggar, och även om jag blir lite ledsen av att läsa att alla har det så himla bra hela tiden så kan jag inte sluta läsa, inte sluta jämföra mig. Är väl mitt fel, eftersom jag bara super in det fina och jämför mig med det, och inte tänker på att de som skriver bloggarna också bajsar, lagar mat som ser äcklig ut och har problem med sina svärföräldrar. Till exempel.
Tror att det kan ha lite med att göra att man som mor/far vill vara perfekt hela tiden, allt ska vara så bra och man ska lyckas med allt, hem, barn, sex och karriär. För det gör alla andra.
*avväntar hatiska kommentarer...*

Svar: Neee... tror inte du kommer få en massa hat-kommentarer. Tvärtom så tror jag att det är många som håller med och är trötta på dessa "perfekta bloggar".
Flera gånger när jag har bett om ursäkt i bloggen för att jag gnäller så har jag fått kommentarer som säger "nej, gnäll på! Det är bra att vi ser den dåliga sidan också.".
bambi

#2 - Anna, Gbg

Det är väl lite det som är konsten med föräldraskap - att strunta i vad andra säger/tycker/gör. Så länge du gör det du känner är bäst för dina barn är det ju bäst oavsettvad andra säger :-)

#3 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Jag kände oxå igen mig i den filmen, tyckte det var bra att se den med mannen ;o)

Jag tror att männen inte kan oroa sig, inte på samma sätt, de har inte det dära planeringssystemet som vi har. Jag planerar oxå allt, hela tiden! Alla listor i huvudet, jag kan bli frustrerad på sambon över att han inte kan göra det som jag kan ha ha. Jag tror att det är en skillnad mellan kvinnor och män där, det är inte det att det är kvinnans "roll" utan mer att vår hjärna är lagd på det hållet =)

Jag vet ngn gång när sambon sa ngt i stil med, kan du inte hjälpa till med X X X (ngt han gjorde), då sa jag vet du hur mkt jag har planerat idag, skrivit listor, papper m.m. så ta du och t.ex dammsuga istället ;o)

#4 - Longevity - en blogg om hälsa

Skrev ett inlägg häromdagen som påminner lite om det här. Just att det finns särskilda oskrivna regler kring hur man bör vara som mamma. Så jag instämmer

#5 - Sanna

Har med sett filmen och känner verkligen igen det där med att planera och göra listor i huvudet om nätterna och checka av det som är gjort.

Kram Sanna