bambi

Man tager vad man haver
Lite bilder från gårdagen och dagen idag. 
 
 
Det var supermysigt att träffa lilla nyfödda Jack igår. Han var så liten (man är ju van vid Zack och Leah)!
 
Idag har vi ätit ostburgare här hemma (mums!) och bakat bullar! Det är inte så ofta jag bakar vanliga kanelbullar (ibland gör jag kanelbullar deluxe i långpanna) men barnen önskade lite bullar så det fick bli det!
 
Jag hade inte riktigt tillräckligt med vetemjöl här hemma märkte jag när jag redan hade börjat baka så jag fick ha i 1-2 dl rågmjöl (!!!) men det blev bra ändå! 
 
Det finns ju så många olika teorier runt just kanelbullar, hur man får dom att bli så saftiga som möjligt. Vissa tycker att man ska ha kesella i degen... osv. Ja, jag är ingen kanelbulleexpert men jag brukar faktiskt blanda smöret med socker och kanel innan jag brer på fyllning. Tycker det blir godast så  :)
 
Har ni några kanelbulle tips?
#1 - Hanna Karlsson

Jag brukar alltid ha i för lite mjöl. Då blir bullarna jättesaftiga, även efter ett tag i frysen. :-)

#2 - åsa

Gör som du m fyllningen MEN har även mandelmassa i kletet

#3 - Malin

Lite bakpulver i degen, då bli bullarna härligt luftiga+ vitbaksirap i istället för vanligt socker.

#4 - Kattis

Min mamma gör världens godaste kanelbullar, dom är som mitten hela vägen runt ^^ gooodast i världen. Vet inte vad hon har för recept, det enda jag vet är att det ska vara ett visst märke på vetemjölet (men det finns inte på vårt ica så hon fick ta något annat senast, the horror!) och att hon använder vit sirap istället för socker!

Det där med att blanda ihop smöret och kanel/sockret trodde jag man gjorde alltid, det var så vi lärde oss på hemkunskapen i skolan!

#5 - Sanne

Kikar förbi och ville bara passa på att lämna ett litet avtryck. :)
Vilken fin blogg!
Älskade Pippi-tårtan måste jag säga! :)

Svar: Tack och välkommen åter :)
bambi

#6 - Anna, Gbg

Jag brukar använda special vetemjöl, bullarna blir mer luftiga då :-)

#7 - carolina

Nä, jag är sämst på kanelbullar. Men däremot har jag också använt rågmjöl i diverse bakverk, har funkat finfint att spä ut med när vanlig mjölet är slut! Brownies, cookies osv...! :)

#8 - tindra

Åhh bebis! dem är sååå underbara!!

#9 - Anonym

Underbara bilder :D Mums för bullar! Har du något bra bullrecept?

Det är så skönt att han är bättre, hoppas på att bli utskrivna helt nu på fredag och inte bara få åka iväg på permission hit och dit :) håll tummarna!

#10 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Mitt knep är att INTE snåla med fyllningen. 'Och jag mosar alltid ihop sockret också med socker och kanel .. trodde att alla gjorde så? :)

#11 - Caroline

Mitt knep är att inte smälta smöret som ska vara i degen, utan knåda i rumsvarmt smör direkt i degen. Då blir bullarna saftigare! :)