bambi

Mina favoritbarnklädesmärken
Många som vill klä sina barn genusmedvetet tycker att det är svårt att hitta kläder som inte är könsnormativa. Speciellt ju större barnen blir desto mer ska dom stoppas i dessa fack. På bebisavdelningarn brukar det ändå vara rätt så okej men ju högre man kommer upp i åldrarna desto tajtare blir "tjejjeansen" och desto lösare sitter kamouflagebyxorna. Men det finns ändå några barnklädesmärken som sorterar sina kläder efter färg istället för kön och här är mina favoriter:
 
 
Polarn o. Pyret: Som uttalat har sagt att dom gör just BARNkläder och dom sorterar sina kläder efter färg och ålder i sina butiker. Bra kvalité men så får man betala lite extra för kläderna, men tänk på att kläderna oftast tåls att ärvas OCH har ett superbra andrahandsvärde (så sälj på Tradera!). Fynda på deras reor och köp gärna i större storlekar så att du har!
 
 
Geggamoja: Har kläder i alla möjliga fina färger. Har den bästa kvalitén, jag har aldrig varit med om att det har blivit hål i deras kläder eller att dom har blivit noppiga! Värd varenda krona!
 
 
me&i: Blandar tryck och färger bra. Barnmodellerna på bilderna blandar ofta olika stilar och bilderna på hemsidan är inte uppdelad efter kön. Också väldigt bra kvalité och väldigt högt andrahandsvärde!
 
 
Villervalla: Fina färger och mönster som säger sig vara ett unisexmärke. Något billigare än dom andra märkena, men jag upplever också att det är något sämre kvalité (man får ju ofta det man betalar för!).
 
 
JNYdesign: Fina färgglada mönster, ofta med lite ovanliga mönster till helt okej priser. Barnen brukar älska dessa kläder (väldigt mjuka och sköna)!
 

 
Mini Rodini: Mitt absolut favoritmärke just nu. Skulle kunna fylla barnens garderob med bara Mini Rodini  ;)  Jag älskar deras mönster och tryck. 
 
P.S. Dom flesta av dessa märken har sommarrea just nu, så passa på och handla nu!
#1 - Barbarella

Polar'n & Pyret här i Oslo sorterar iallafall på tjej och kill-kläder. Men jag håller me dom at de inte är lika uppdelat som i varuhuskedjebutikerna.

Svar: Gör dom? För när jag har varit på pressvisning hos Po.P. så säger dom att dom sorterar kläderna efter färg... men det kanske bara gällde i Sverige?
bambi

#2 - Rita

Älskar Me&I! Alla mina tre barn har massor av Me&I-kläder och de har verkligen härliga tryck, bra kvalitet och högt andrahandsvärde, som du skriver. De tilltalar även många åldrar, upplever jag, eftersom mina barn är 9 år, 6 år samt 2 månader. De två äldsta får alltid välja sina kläder själv när en ny kollektion kommer ut och de har alltid lika svårt att välja. Vill ju ha allt ju! :)

Geggamoja-kläder har alla tre barnen också, men Villervalla har jag precis upptäckt, så det är bara den minsta som hunnit få några Vv-plagg.

#3 - Ulle

Har Pop börjat med färgindelning nyligen? Varje gång jag har varit inne hos dem har de haft pojk/flick, men nu är det ett tag sedan jag handlade där.

Svar: Det var för ca 2 år sen deras PR-byrå gick ut med att det delar in efter färg, sen har jag ju inte varit inne i alla deras butiker och fysiskt sett det men det är vad dom har gått ut med.
bambi

#4 - Lina

Det är lite osäkert det där med Pop. Jag har bestämt för mig att jag läste i ett reportage i en föräldratidning om könsindelat i butikerna och de intervjuade folk från bla Pop. Då sa de att de ändå kände sig tvungna att ha en viss indelning för att de märkt att kunderna ville ha det så.

#5 - Sara

När det gäller P.o.P så är det si och så med indelningen av kläder, det finns tre butiker i Malmö och alla har delar av sortimentet sorterat efter tjej/kille. Blev dessutom både förvånad och besviken när jag handlade i en av butikerna nyligen och det kom in en mamma som ville köpa byxor, och expediten genast frågade om det var till kille eller tjej. Hon återkom sedan till detta flera gånger, t ex "är det en pojke så kanske du vill titta på den här modellen". Tycker annars att de har mycket fina kläder och bra kvalitet!

Villvervallas velourkläder är jättebra kvalitet, tyget noppar inte och håller färgen hur länge som helst. Deras bomullsplagg (framförallt t-shirts/tunikor) är dock rätt kass kvalitet, blir rätt fort urtvättade i färgen och är inte särskilt stretchiga och sköna. Synd, för de har verkligen superfina kläder i glada färger!

Svar: Jag har bara testat Villervallas bomullskläder och då har jag blivit lite besviken men jag vet att många andra har varit väldigt nöjda med Villervalla och då har dom kanske haft mer velourplagg. Älskar deras vändbara jacka!
bambi

#6 - Ulle

Vad bra!