bambi

Rudans Friluftsområde - ett försök att få stadsbarn att uppleva lite skog

Igår så tog vi pendeltåget ut till Haninge. Det är inte särskilt långt ifrån stan, tar bara 25 min. Vi bodde faktiskt ett år i Haninge, första året vi bodde här i Stockholm. Innan vi flyttade dit så bodde i vi i Eskilstuna och då tyckte vi att det lät så bra med Haninge, bara 25 min från stan. Det vi inte tänkte på var att pendeltågen går väldigt sällan, varje halvtimme! Så, så enkelt var det inte att ta sig in till stan... så då flyttade vi in till stan istället  :)
 
 
Rudans friluftsområde ligger precis vid pendeltågsstation, vilket är väldigt smidigt. Det är ett väldigt stort grönområde med skog, lekplats och badplats. Här kan man verkligen släppa loss ungarna!
 
 
Vi tog med oss lupp för att kunna titta på insekter och växter. Zack som älskar att klättra ville förstås klättra i "bergen" i skogen. Men efter bara ett par minuter så hade vi en svärm av mygg runt oss! Så vi flydde snart skogen... haha, det var vår korta skogsutflykt  ;)   Nästa gång får vi nog ta med myggmedel....
 
 
Men desto bättre var det att bada där. Det är en långgrund strand med en rolig fontän i mitten av sjön (dock lite för långt ut för småbarn att kunna nå). Det var förvånansvärt lugnt, knappt något folk alls... vi som är vana vid Långholmen där man får leta efter en plats att lägga filten... här var det gott om plats!
 
 
Vi hade förstås med oss några mumsiga Rice Krispie treats!
 
 
Lekplatsen var riktigt rolig tyckte barnen också  :)
#1 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Vilket härligt ställe! Och vilket fint väder ni har! Här är det andra dagen med regn ... och som det ser ut ska det regna minst en vecka till .. suck!

#2 - Maria Lilja

Jag blir så glad över att läsa din blogg. Ni verkar göra så mycket roligt tillsammans med barnen och tipsar om så bra ställen!

Svar: Tack! :)
bambi

#3 - Linda w L2K

Men åh, missade vi varandra? Jag var där med barnen från halv elva till tre... Fast vi var en del vid den andra sjön med...

#4 - Mamman till L & L

En grej jag inte heller förstår (hehe) är att det räknas som sällan när tågen går varje halvtimme? Här går bussarna fyra gånger om dagen, så det där låter som riktig lyx tycker jag :)

Svar: Haha, ja, vi är bortskämda och bor precis vid tunnelbanan där det går tåg ca var 5:e minut (ännu oftare i rusningstid). :)
bambi

#5 - Anna

En liten rättning bara, tågen går faktiskt för det mesta en gång i kvarten. Bara nu i juli det är halvtimmestrafik eftersom de bygger om nånstans vid årstaberg ;). Men håller med Rudan är trevligt, jättebra löpspår och på vintern kan man åka skidor

Svar: Ah, okej, minns inte riktigt hur ofta dom gick för det var ett par år sen vi bodde där :)
bambi

#6 - ♥ Sojka ♥

Underbara bilder! :D