bambi

Så här går det...
 
...när man inte har sovit middag och har varit ute och badat hela dagen! Men vi håller inte så hårt på rutinerna när det är sommar och semestertider. Då får det bli lite som det blir. 
 
Sen vet jag inte riktigt hur länge till hon behöver sova middag. Hon är straxt efter 2 år... jag minns inte när Zack slutade sova middag? När slutade era barn att sova middag?
#1 - Elin

Våran pojke är strax över 3 år och han sover middag ibland, typ på dagis om han ska vara där sent (18.30) och då får han sova ungefär 40 minuter. Han är egentligen alldeles på skarven, ibland behöver han och ibland inte.... Sen har jag hört av dagis personalen att dom haft barn som sovit middag under hela dagistiden (till 5 år) och endel 'små' sover inte alls. Så det är ju väldigt individuellt.

#2 - Barbarella

Min Lilla Varg såg ut precis sådär i eftermiddag, efter att ha skippat förmiddagsluren. men hon är bara ett och ett halvt ;-) Klockan fem fick jag väcka henne, så hon inte skulla gå i nattmodus. Men medan hon sov, fixade mamma en beställning av supersnygga kläder på 70% från PompdeLux' webshop! Nyfikna är välkomna att smygkika inne hos mig..

#3 - Barbarella

Min Lilla Varg såg ut precis sådär i eftermiddag, efter att ha skippat förmiddagsluren. men hon är bara ett och ett halvt ;-) Klockan fem fick jag väcka henne, så hon inte skulla gå i nattmodus. Men medan hon sov, fixade mamma en beställning av supersnygga kläder på 70% från PompdeLux' webshop! Nyfikna är välkomna att smygkika inne hos mig..

#4 - Barbarella

Beklagar, inte meningen att upprepa mig själv..

#5 - tindra

Matteus slutade sova lunch då han var nästan fyllda 3år.

#6 - Soffy

Gulle! Skruttan slutade sova förra sommaren, hon fyllde två i maj då. Men jag minns att hon somnade precis så där då, det funkar ju när man är ledig. Tror att det är en bra tid att vänja av vid att sova middag

#7 - Anna, Gbg

Ena sonen var 3 år när han slutade sova middag, andra sonen var drygt 2 år.

#8 - Agnieszka 2-barnsmorsan

Elton blev 3 i januari och han sover middag när han är på dagis. Hemma är det lite svårare, men åker han vagn, eller bil vid "sovamiddags" tiden så somnar han oftast.

#9 - Agnieszka 2-barnsmorsan

Elton blev 3 i januari och han sover middag när han är på dagis. Hemma är det lite svårare, men åker han vagn, eller bil vid "sovamiddags" tiden så somnar han oftast.

Svar: Haha, ja, jag känner igen det där med att åka vagn eller bil runt sovamiddag-tiden, då vaggas dom lätt till sömns :)
bambi

#10 - Hanna E

Äldste sonen slutade sova middag regelbundet när han var ungefär 3 år (det händer fortfarande att han kraschar exv i bilen efter en intensiv dag). Då började vi få svårt att väcka honom och han fick inte sova mer än 45 min.
Så vi skippade dagsömnen helt och hållet både hemma och på förskolan. Men då gick han 9-15 på förskolan, om han hade haft längre dagar så hade han nog behövt sova ett tag till.

#11 - bella

Vår son som blir 3 i september sover middag vissa dagar, om vi ska göra nåt speciellt på em/kväll eller om det har varit intensvia dagar. Men han får bara sova 40 min. Den andra på snart 1,5 år behöver sova middag ett bra tag till. Men skönt när dom slutar sova middag.

#12 - e

Äldsta vid två års ålder, yngsta är 20 månader och har börjat hoppa över sömnen ibland, så gissar på runt två där med. Men de sover väldigt lite öht och är väldigt aktiva. Svårt att få ihop det:).

#13 - Marie S

Joel var drygt 2½ när han slutade sova middag och Clara var 2 när hon slutade.

#14 - Mamman till L & L

På dagis måste alla under fyra år sova, eller det är klart att ingen blir tvingad rent fysiskt, men ligga och vila på madrassen ska man helst, så det gör båda mina (tre år och snart två) och oftast somnar de också. Men det är lite på skarven där med, för det gör egentligen inget om de INTE sover heller. Är vi hemma en hel dag och inte har så mycket aktiviteter så brukar vi skippa det.

Svar: Oj, måste alla under 4 år vila? Så har vi inte det på dagis utan där är det väldigt individuellt. Men det verkar som om Leah behöver sova middag ett tag till så hon får göra det :)
bambi

#15 - Anonym

Mitt barn är snart 3 och sover middag i en timme eller längre. Så länge de har behov av det så låt sova.

#16 - Karoliina - med ak och två i

Vi håller på att dra ner lite på vilan på dagis. Innan låg Neo längst av alla och vägrade gå upp, haha!
Men efter att han nu blivit jättesvår att lägga på kvällen har vi börjat korta ner sovstunden på dagis. Hoppas det kommer hjälpa. För jag är inte redo att ta bort den helt, tror han behöver den..

#17 - Marie

Min dotter fyller fyra den här veckan och hon sover ofta middag på förskolan. Hemma somnar hon ibland, särskilt i bil eller vagn. Nu börjar dock projekt sluta-sova-på-dagen för att få lite bättre ordning på sänggåendet på kvällen. Men inte förrän nu alltså, så det är väldigt individuellt.

#18 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Då ska du se Tore som ser ut som en liten prickigkorv av alla myggbett :/

Edvin sov middag länge. Tills han var 4 kanske? Tore som är nyss fyllda två sover oftast mitt på dan. Men ibland när vi ser att han klarar av det hoppar vi över det :)

Och det där med rutiner under sommarlovet struntar vi i. Gud vi är ju ledig, och dom är ju pigg och glad på kvällen. Så varför inte vara vaken lite längre? :)

Kram

#19 - LILITH - Borderline & mamma

Mina slutade väldigt tidigt, innan de var två. Men de har alltid haft ett litet sömnbehov. Jag minns att när Maja var tre somnade hon elva på kvällen och vaknade fem på morgonen. Usch. Nu sover de längre dock och det är jag tacksam för.

Svar: Oj, det låter inget vidare med sömn 23-05! Skönt att det har blivit bättre. Här somnar dom runt 19 och vaknar nån gång mellan 5-6.
bambi

#20 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävlingar igång!

Robin har ganska precis slutat sova på dagen, fast om vi åker bil på eftermiddagen så brukar han somna ändå.