bambi

Vilket sammanträffande!
 
Imorse kvart i tio damp denna lapp ner i brevlådan. Då hade barnen varit lugna hela morgonen eftersom jag hade haft ont i huvudet och mått illa på morgonen. Dom satt snällt och tittade på tv fram tills ca 9.30, mer kan man nog inte begära när dom vaknar runt 6. 
 
Grannen har ju klagat förut om att barnen springer runt klockan 9 på helgerna. Vi fattar ingenting och tycker att klockan 9 är väl inte så farligt - var glad att dom inte springer runt klockan 6! 
 
Det känns verklilgen som att denna granne lever helt i sin egen verklighet och förstår inte att det faktiskt är andra som bor och lever här. Ska vi droga barnen? Ska vi binda fast dom fram till lunchtid?
 
Det som är allra allra värst är att sen när vi kom ut runt kl. 11 så var det punktering på vagnen! Enda gången som det var punktering på vagnen tidigare var i slutet av maj då grannen höll på att klaga sist... vilket konstigt sammanträffande! Så nu måste jag ta loss hjulet och ta med den till cykelverkstaden och betala 100 kronor för lagning - IGEN!
 
Jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Maken vill sätta upp en lapp i trappuppgången om att vi kan hålla barnen lugna fram till kl. 8, det är det enda vettiga. Medan jag har lust att ringa på och konfrontera grannen och fråga om dom har punkterat vår vagn (lite konstigt att det endast har hänt nu två gånger och vi har haft vagnen i 2 år!), för att se hennes reaktion. Kanske överlämna en faktura för reperationskostnaderna också? Maken tycker att det är lite onödigt och att det inte direkt kommer att hjälpa konflikten om jag går och skäller på henne (han är den sansade och lugna som ni kanske hör..).
 
Den här tjejen som har klagat så mycket flyttade in hos sin kille för ett halvår sen eller nåt och innan dess har ingen klagat. Jag googlade hennes namn och 37 bilder av henne dök upp bland stureplans vimmelbilder. Inte undra på att hon är trött på helgerna... men det finns faktiskt andra som bor här i huset också!!
 
Vi ska väl börja med att informera hyresvärden om konfikten, kanske är bra att börja där. 
#1 - Lisa

Gud, det ju så att man nästan svimmar! Vilka problem din stackars granne verkar ha, tur att hon inte bor i t.ex. Syrien. Skämt å sido, det gäller att ha perspektiv på tillvaron, eller hur? Om ni hade fest varje helg fram till 2 på natten hade nog jag som granne reagerat också, men över några glatt springande barnfötter? Nej, absolut inte. Mitt råd till dig, är att göra det hon egentligen borde ha gjort, nämligen bjudit in dig på en fika och prata igenom det hela. Direkt kontakt är det bästa, så är det bara. Lycka till! Kram från Lisa :)

#2 - Camilla - En mammas dagbok

Som en tröst är väl ett faktum att det siste idioten inte är född ...

Kram på dig!

#3 - yaiza

Jag tycker du skall prata med hyresvärden, även poängtera att ni fått punka på vagnen varje gång hon klagat, vardagar får du börja "leva" och låta i din lägenhet redan kl 07:00 på morgonen, helger tror jag e 9 eller 10, hade själv en reparatör här som hyresvärden skickat som börja kl 7 och grannen kom o klaga, men snällt fick han ringa hyresvärden som upplyste om att det inte alls är för tidigt :) men ni borde nog vara före grannen med att ringa hyresvärden, även om ni har rätten på eran sida så brukar dom oftast prioritera den som ringer först.


hoppas ni slipper henne fler gånger och det löser sig för er :)

#4 - Jeanette♥

Sv: Jo då, det var allt kul. Tur iallafall att jag fick sömn innan vi kom hem annars hade jag inte varit så pigg idag:)

Kanske en bra ide och ta upp det med hyresvärden först ja. Lite får man ju ha överseende med när det gäller barn...som sagt hon får ju vara glad att dem inte sätter igång kl 6:)

#5 - Sandra

Ja, vad ska man säga! Det känns riktigt skönt att bo i villa och slippa sånt! Förstår att du kokar av vrede! Hoppas att vi ses snart igen! Kram!

#6 - Camilla

Jag tror det är bra att informera hyresvärden om problemen, kanske hen kan tala med er granne. Har varit med om en granne som klagade på en barnfamilj. Hon tyckte det lät när mamman dammsög, tappade tvkontrollen i golvet (hur ofta händer det), drog ut byrålådor osv.. Var nere i hennes lägenhet med hyresvärden och lyssnade när familjen ovanför gjorde ljud.. herregud säger jag, lät mindre än vad man brukar höra i hyreshus. Slutade med att familjen flyttade, de tröttnade på trakasserierna. Grannen sprutade parfym på barnvagnarna (allergi), skrev hotfulla saker på dörren med spritpenna, släppte ner lappar i brevlådan m.m...

#7 - Sandras Värld

Men åååh vilka tramsiga grannar! Prata med hyresvärden & be de ta tag i det. Kram

Svar: Ska prata med dom imorgon! Kram :)
bambi

#8 - Lesthi

Men gud vilken människa, hon får väl flytta ut i skogen om hon inte vill ha grannar.

#9 - Longevity - en blogg om hälsa

Det är en av anledningarna till att vi inte bor i lägenhet. Hur man än gör finns det alltid någon som bestämt sig för att vad man än gör så är det fel. Synd, skapar dålig stämning och ger olustiga känslor.

#10 - Pernilla

Ni bör absolut informera hyresvärden. Har en vän som haft grannproblem och de eskalerade bara. Bäst att ha anmält allt från början. Tyvärr vet man inte var det slutar.
Köp några öronproppar (billiga) och lämna till de som en vänlig vink.
Lycka till!

#11 - Jenny i Dalby (mamma till fyra)

Men snälla nån, kan man inte stå ut med lite ljud så får man väl fixa nåt annat slags boende...

Så fruktansvärt jobbigt det måste kännas att inte kunna röra sig som man vill i sitt eget hem. Och sammanträffandet med punkteringen verkar ju lite väl läglig för att vara en slump. Jag säger som ovanstående, ta kontakt med hyresvärden. Sen hade jag inte kunnat låta bli att ringa på och ta ett snack med tjejen också. Öronproppar låter som en bra present....;-)

#12 - Frida

Men hallå! Det är ju barn! Man kan ju inte tvinga dem sitta stilla, de är ju oftast piggast på morgon/fm. Grannen får väl skaffa öronproppar! Bor man i lägenhet får man räkna med att höra ljud.

#13 - Sandra Michelle

Jag hade ringt på och pratat med henne. Sagt att hon får vänja sig vid att det faktiskt är ljud när man bor som ni gör. Sedan kan du ju hinta något om barnvagnen.

Hade inte det hjälpt så hade jag ringt hyresvärden och informerat om konflikten.

#14 - spiderchick

Vill man höra absolut inga ljud så får man flytta till hus eller kanske en stuga i skogen. Svårare än så är det inte.

Jamenar folk måste ju få leva!

Trökig granne :-( Hoppas det kan lösa sig.

#15 - Ina

Oj!! Inte trevligt sådant där!! Jag hade nog känt mig kränkt helst med tanke på att ni inte upplever att barnen "springer" runt så mycket på morgnarna. Och jag liksom du hade nog främst känt ett behov av att konfrontera personen men det är så svårt att veta hur man ska göra i en sådan situation då man inte vill förvärra. Samtidigt vill man inte bli trampad på.
Det verkar som att grannen i fråga är väldigt känslig och att hon börjat reta sig på er eller ljuden som era barn orsakar. Självklart ska man inte tåla vad som helst från sina grannar men bor man i lägenhet är det oundvikligt med ljud från andra.
Jag hade nog ringt på och pratat lugnt och sansat om läget. Hört hur hon upplever det och lyssna på henne. Sedan lagt fram ert läge och hur ni ser på det, kanske kan ni mötas någonstans och få en förståelse för varandras situation. Viktigt tror jag är att inte brusa upp utan prata som vuxna och skulle hon bli upprörd hade jag nog påtalat detta för henne och påvisat syftet med ett vuxet samtal utan pajkastning...
Att prata med hyresvärden är ett annat alternativ men det hade jag nog inte valt som ett första alternativ då det kan bli fel på mer än ett sätt att gå genom en annan. Går det däremot inte att komma fram till en lösning med grannen hade jag dock haft detta som ett andra tillvägagångssätt.
Lycka till och berätta gärna om hur det går!!
Kram Ina

Svar: Nej, det känns väldigt märkligt eftersom vi STÄNDIGT får höra från vänner och bekanta att våra barn är så lugna. Så det känns så konstigt att en granne ska klaga på att barnen stör?!? Det enda dom gör är kanske springer in till rummet "åh, nu ska vi leka med det!" men dom bankar aldrig eller åker sparkcykel eller nåt på morgonen. Så det känns verkligen helmärkligt!
bambi

#16 - Lena Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!

Jag tycker du ska dumpa ett pkt öronproppar i hennes brevlåda med en lapp med reglerna som gäller för hyresrätt. Och kanske skriva nåt om vagnen, dvs om du får ett klagomål til och vagnen fått punka samtidigt så polisanmäler du henne för trakasserier. Säg att du har ett vittne som kikat genom nyckelhålet.

Svar: Jag ska prata med hyresvärden imorgon och höra vad dom säger om reglerna!
bambi

#17 - Ina

Just det, glömde det där med vagnen... Det kanske inte är helt omöjligt att det är hon som punkterat däcket på vagnen. Men jag hade inte tagit upp detta till en början hur frestande det än skulle vara eftersom ni faktiskt inte vet om det är hon.

Svar: Vi har haft vagnen i över två år och det har aldrig blivit punktering förutom i slutet av maj (två månader sen) och det var precis då hon senast klagade på oss. Det känns som att det är ett väldigt märkligt sammanträffande om det inte är hon! Men självklart har vi inga bevis och om hon nekar så kan vi inte göra så mycket!
bambi

#18 - Ann

Tro mig, att bo i våningen under en barnfamilj kan vara ett rent helvete. Vi vaknade varje helg av ett jädrans rännande ovanför. Dunk dunk dunk låter det när söta barnfötter "trippar" över golven. Till slut gick vi upp och sade vad vi tyckte och då blev det bättre. Och nej, vi springer inte på stureplan och festar, utan är vanliga Svenssons som vill sova lite längre än till 7 på helgmornar. Och vet ni, det är inte barnen vi stör oss på, det är föräldrarna som tillåter detta. Vi har en stor fin innergård med leksaker och gungor, varsågoda att gå ut och lek, det tror jag säkert att barnen uppskattar.

Svar: Grejen är den att vi BRUKAR gå ut på helgmorgonen. Vi är oftast ensam först på lekplatsen kl. 8, men imorse hade jag ont i huvudet så vi stannade inne. Man orkar inte gå ut varenda helgmorgon... men igår tog maken med barnen ut när jag ahde sovmorgon. Så det känns som att vi försöker göra vårt bästa men får punkteringar som tack!
bambi

#19 - Mamma Miaa

Du borde helt klart konfrontera. Av det du skriver låter det som att det är en ung tjej som klagar mest? Du borde ju nämna det om vagnen oxå, lär ju synas om hon försöker ljuga. Förresten så kan man väll se på däcket hur hålet ser ut? Jag hade vart förbannad. Tror hon att det ska jhälpa och göra punka på eran vagn då eller. Fegt av henne.

Svar: Det är BARA hon som klagar... Nej, jag vet inte varför hon gör punktering på däcket. Vad ska det hjälpa? Det gör ju inte direkt att barnen blir tystare på morgonen....
bambi

#20 - Sabina

Men helt ärligt, vad är det för egotrippad granne som klagar på ljud EFTER kl 8? Precis som andra skrivit innan mig, vill man ha tyst omkring sig flyttar man ut på landet. Punkt slut, end of discussion, Jag är så vidrigt trött på människor som hela tiden förväntar sig, nästan kräver, att folk ska anpassa sig efter dem, deras liv och vanor. Man tror knappt det är sant, vilket jävla stolpskott. Hoppas det löser sig för er, det är inte kul med grannfejder men STÅ PÅ ER. Ni gör inget fel här, det är hon som verkar tro att hon har någon slags rätt att styra och ställa i trapphuset men det har hon inte. Ingen rätt alls!

Svar: Nej, jag känner också att vi måste verkligen markera att vi inte accepterar att dom sabbar vår vagn! Jag känner inte heller att vi har gjort något fel och jag förstår inte riktigt vilken slags värld hon tror hon lever i....
bambi

#21 - Victoria

Lägg en lapp i hennes brevlåda med adressen till dina blogginlägg om henne...

Svar: Skulle bra gärna vilja göra det....
bambi

#22 - Anonym

Vi har också såna här grannar. :-( En dag dom klagade var det nog berättigat för då hade ett av barnen och en kompis sprungit runt här som små tosar då jag var ute. Men andra gången klagomålen kom hade barnen suttit still och ritat...så var ljuden kom från då vet jag inte. Vad trött man blir på sånt här. Jag har informerat vår hyresvärd och kände mig ganska lugn. För än vet jag inte någon som blivit vräkt p.g.a barn som låter. :-) Hoppas det ordnar till sig och att grannen börjar ha överseende!

/Helena

#23 - Teskedsmamman

Jag skulle nog också råda till att börja hos hyresvärden. Då kan hyresvärd informera inneboende hyresgäst om vad som faktiskt gäller...

Innan vi fick barn och köpte hus så bodde vi ovanpå en tant som anklagade oss för fester, springa inne med träskor och föra en massa oväsen. Fester hade vi en enda, innan hos flyttade dit. Träskor ägdevi inga och oväsen skulle vi ha fört mestadels när vi inte var hemma faktiskt.....
Hyresbolaget förbjöd henne till sist att tala med oss, alla klagomål skulle raporteras till dem, de rev dem efter att ha talat med oss...

#24 - Millan - Tvåbarnsmamma i Augusti

Vilken tråkig granne! Det låter och hörs ljud när man bor i lägenhet, inte bara ifrån grannar, utan även utifrån, från vattenledningar och annat, är man känslig för ljud och vill ha lugn och ro finns ju alltid hus på landet (som nämnts flitigt i tidigare kommentarer såg jag :p ) Stick ner öronproppar och fakturan för hjulreparationen i grannens brevlåda vettja! Varför ska ni vara trevliga om grannen inte är det?

Svar: Ja, mitt tålamod börjar verkligen ta slut men maken vill att jag inte ska göra konflikten värre. Samtidigt så känns det som att vi måste markera att det inte är okej att göra punktering på vår barnvagn!
bambi

#25 - En kvinnas vardag

Tråkigt när det inte funkar med grannarna :(

#26 - Emelie

men gudars skymning vilka lustiga människor det finns då! Fattar inte hur folk tänker?

Klart att barnen springer runt, de måste väl få röra sig i deras egna hem eller? och 9 ser inte jag som tidigt på morgonen. Hade ju varit skillnad om de hade lekt vid 5 på morgonen kanske..då hade man kanske förstått.

Synd att det finns såna människor som bara ska förstöra för andra hela tiden bara för de inte kan inse att i det verkliga livet kan man inte sova bort en hel dag bara för man varit och festat. Att de flesta som bor i Sverige måste röra på sig om mornarna eftersom de har jobb och barn! Nä fyy vad psycho.

hoppas ni slipper flera punkteringar nu o fler klagomål-för det är personen i fråga det är fel på. Ni har ju alla rätt om man säger så!

Tackar gudarna för att vi har eget hus faktiskt- finns inget att störa sig på eller reta andra för då direkt. (förutom när grannen ställde sig och pinkade i deras trädgård när vi hade besök och satt på altanen och åt )

kramis

Svar: Tack, nu hoppas jag att allt har löst sig :)
KRAM
bambi

#27 - Longevity - en blogg om hälsa

Ja idag var vädret lite bättre :-)

#28 - Tess

Det är verkligen inte något fel i att låta efter klockan 9 när det gäller barn. Folk som bor nära andra borde lära sig vad tolerans är.

#29 - Lena - Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!

Heja!
Du kan säkert kolla generella hyresrättsregler också.

#30 - Mamma Miaa

Jag förstod att det var EN som klagade, skrev lite oklart :) Hoppas verkligen ni får ett slut på det där. Att göra hål på någon säck har ju snarare en motsatt effekt.

#31 - Miam

Men herre!! Vad är det för granne ni har.. Hon ska inte bo i lgh om inte klarar av små tassande fötter...
Meddela hyresvärden är nog en bra start..

Hoppas det löser sig!

Kram

#32 - Heléne

Halloj!
Jag döper nu er otrevlige granne till HÄXAN SURTANT!
Har hon möjligtvis en cykel eller en bil? Hämden är ljuv..hehehe ;)

Svar: Haha, ja, det var ett passande smeknamn ;)
bambi

#33 - Benita

Jag tror faktiskt att det är grannen som har problem. Hon mår nog inte så bra, och skulle behöva vila upp sej.
Att ta en ordentlig paus ifrån Stureplan och allt vad som finns där kunde göra henne gott. Äta bra och nyttigt har jag hört ökar toleransnivån också.
Vem vet... kanske hon rent utav skulle börja uppskatta att höra ibland att hon inte är ensam. Och, kanske skulle hon glatt hälsa på dej och barnen då ni ses ute? ;)

Ta kontakt med värden och påvisa den konflikt som pågår. Och, försök att inte lägga på er i er familj att grannen är överkänslig.
Låt oss hoppas att hon snart mår bättre. :)

#34 - Kajsa

Grannar låter ju, sånt är livet. Din granne borde bara acceptera läget.
Jag har grannar som ofta har barnbarnen hemma och de låter jättemycket, precis som barn gör. Och själv har jag en hundvalp, som mina grannar säkert tycker låter en hel del med.

#35 - Malin

Jobbigt med konflikter grannar emellan... Men jag kan ändå förstå och se det ur två perspektiv, för det finns ingen chans att man kan tvinga barn att vara tysta och sitta stilla hela tiden. Men grannar kan bli störda av det såklart, jag tycker själv att det är jobbigt att ha ett dagis utanför fönstret då jag jobbar mycket kväll och kommer hem sent och då sover till 10 på morgonen. Då är det inte lika roligt att ha barnen skrikandes och springades 8 på morgonen, men jag vet ju att det tyvärr inte går att göra något åt det. Därför sover jag ibland med öronproppar, det hjälper mig! Alla har vi ju varit barn någon gång och måste ju förstå att det är så barn beter sig :)

#36 - Flyttlådan

Men fy så tråkigt!
Jag känner själv att jag blir irriterad när jag hör dig berätta om det och jag lider med dig. Det är så otrevligt när det ska bli osamsa i ett hyreshus man bor i. Det är ett givande och tagande. Har man svårt att sova så kan man ha öronproppar, är min första tanke. Sen får man faktiskt ha överseende med småbarnsfamiljer, alla har vi varit små.
Jag önskar att det löser sig för er och att ni slipper vara med om något sådant i fortsättningen!

#37 - Ida

Jag undrar hur det gått?
Själv skullle jag nog samla mot och prata lungt och sansat med henne. Men jag vet hur svårt det är. Har haft problem med 2 av mina grannar. Den ena kvinnan super,skriker och spelar hög musik på nätterna (även mitt i veckan) henne var jag så galet förbannad på och skällde ut nåt så in i ... mycket. Men efter det blev hon mycket bättre. hrm.. Hade nog lätt blivit polisanmäld för hot egentligen.
Den andra grannen är också uppe på nätterna eller rättare sagt hennes barn, de har jätte trevligt och skrattar högt och jagar varanandra.. De hade väl funkat dag tid men på nätterna är det ganska störande. I detta fall bad jag hyresvärden prata med familjen, sen blev det lugnt.

Svar: Hej Ida! Jag har berättat om hur det gick här: http://bambi.alltforforaldrar.se/2012/july/fortsattningen-pa-grannfejden.html
bambi