bambi

Amerikanska nyheter
Det var intressant att se skillnaden på nyheterna i USA jämfört med här i Sverige. Där pratar dom nästan enbart om händelser i USA. En stor snackis där borta var Oreos pride-kaka. Många blev upprörda att Oreo lade upp en bild på en "pride-kaka" på sin facebook-sida. Många skulle bojkotta Oreo på grund av detta. Det verkade som om denna kaka väckte många känslor!
 
En annan snackis var en äldre dam som jobbade som en buss-kontrollant på skolbussar. Hon skulle vara där för att hålla ordning på skolbussarna, men istället var det ett gäng med skolungdomar som mobbade henne. Dom retade henne och gjorde narr av henne samtidigt som dom filmade henne och la sedan upp videon på Youtube. Detta resulterade i att folk samlade ihop över $100 000 till henne som plåster på såren och för att hon skulle kunna ta semester från sitt hemska jobb! Amerikanarna brukar vara duktiga på att samla ihop lite pengar till människor som har råkat illa ut så där, varför gör vi inte sånt här i Sverige?
#1 - Emmisen

jag har också noterat det där, men det handlar väl om att de måste. i sverige har vi lagstadgad rätt till fem veckors semester, och ett helt annat socialt skyddsnät! det gör oss i viss mån mer "egoistiska", men handlar om vår historia av solidaritet genom tex skatt och fackförbund. när tiderna ändras här med mindre social trygghet måste vi ju också släppa på egoismen lite, och våga ge på annat vis. jag hoppas svennen är redo för det!

jag tycker för övrigt oreokakan ser helt fantastisk ut!!

#2 - Martina

Det är så typiskt homofober att reta upp sig så gruvligt på en kaka liksom....
Jag såg ett annat foto som låg på deras Facebook där det stod ungefär att det inte var så konstigt att det reagerades mot detta nu för det reagerades häftigt på att Oreos kom ut överhuvudtaget förr. Det svarta och det vita skulle inte beblandas med varandra.....
Suck, det är en kaka liksom, som dessutom ser bra mycket godare ut med alla dessa färger haha

#3 - NinaCrown

Min gissning på varför vi inte gör så är Sverige är begrundad på två saker... Dels så är vi lite för egoistiska och bortskämda som Emmisen skrev, men sen har vi även en mentalitet om att det inte är barnens fel att dom är dumma -_-'' Det måste ju ha varit kvinnan som retade upp dom och sen inte hanterade situationen. Men kanske bara är min bittra erfarenhet som gör att jag resonerar så ^^''