bambi

Fläskfilégryta
Denna goda fläskfilégryta är väldigt smakrik med kabanoss. En perfekt vardagsgryta :)



ca 600 g fläskfilé
3 st kabanosskorvar
1 msk vetemjöl
½ burk syltlök
½ burk kärnfria oliver (ca 150 g)
½ dl saltgurka
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 röd paprika

1. Skär fläskfilén och korven i bitar. Stek i en tjockbottnad kastrull. Krydda med salt och pepper.
2. Hacka saltgurkan i mindre bitar.
3. Strö över vetemjölet och ha i syltlöken, oliverna och saltgurkan.
4. Häll på matlagningsgrädden och låt allt puttra i minst 10 minuter.
5. Strimla paprikan och ha i den mot slutet. Servera med ris eller pressad potatis.

#1 - Caroline

Jag brukar göra en liknande gryta, men kallar den kreolskgryta och har då fläskfile, choritso, syltlök, hackad saltgurka och grädde. Det blir verkligen underbart gott av den starka korven och det salta från de inlagda grönsakerna!