bambi

Grannar, svenska och mat
Det är verkligen en helt annan kultur här borta i USA. Som jag nämnde tidigare så visste hela kvarteret att vi skulle komma. Igår morse ringde en granne på med en flaska vin till oss och ville träffa oss. Sen på eftermiddagen så kom det över en massa andra grannar och hälsade och dom är så intresserade av oss och av Sverige. Ställer massor med frågor och tittar på bilder på hela våra familjer. Haha, känns jättemysko att visa min systers grannar bilder på min pappa, min man och mina barn men dom vill verkligen se  :)

Min systerson tycker att svenska låter skumt. Han försöker klura ut en del ord men han säger att det är omöjligt. Så vi försökte förklara att om man tar ord för ord så är det inte alltid så stor skillnad, t.ex. höna - hen, båda har h:et och n:et i sig. Men han tycker att när vi säger "höna" att det låter som att det är ett R i det, typ som "hörna" säger han... och vi skrattade och berättade att det betydde något helt annat. 

Idag ska vi till Alcatraz! Det ska bli så spännande! (Det ska bara bli 25 grader idag - kallt enligt amerikanarna)

Nu, lite bilder på mat:


En fajita med en stor portion pommes och sallad på sidan. Till det drack jag Dr.Pepper, det är såååå härligt att kunna beställa Dr.Pepper på restaurang så där  :)


Och vad sägs om denna frukost? Yoghurt med m&m's?


Jag sa till syrran att jag brukar äta ostmackor på morgonen. Vad för ost, gillar du frågade hon. Stark ost, sa jag. Då får jag två mackor med jalapeno-ost!!! Haha, det var verkligen STARKT, kan jag säga!!
#1 - Hanna

Jag är verkligen så himla glad för din skull som får återförenas med din familj! Sitter med lyckotårar i ögonen...
Njut!

Svar: Tack :)
bambi

#2 - Michan

Coolt med osten men inte konstigt att dom är tjocka där.... Tänk att vara förälder med butikerna fyllda med såna saker som yogurt med godis, har hört att deras frukost flingor också är som godis??
Längtar efter att få se korten från alcatraz :)

Svar: Ja, deras flingor är typ socker, choklad och som godis!!
bambi

#3 - Shopaholic ♥ Blivande Mamma Till Tre!

Och jag är typ såhäääääär avis på dig just nu! Hoppas du får en fortsatt trevlig semester!

Svar: Tack :)
bambi

#4 - stina

Låter hur härligt som helst!! Va härligt att höra att grannarna är så trevliga! Så ska jag också bli :) roligt och spännande med all mat!!
Känner du igen mycket?? dofter? var det där du bodde när du var liten?

Svar: Vi ska åka förbi huset jag växte upp i senare. Men ja, jag känner igen en hel del men det är mycket nytt också :)
bambi

#5 - Emma & Wilma

Oj så festligt du verkar ha det där borta!! :) Vilken lycka att få lära känna sin syster och hennes familj. Är hon sugen på att komma till Sverige nu? :) Kanske får med sig grannarna med...?! hihi

kramar

Svar: Haha, ja, alla verkar vara sugna på att komma till Sverige nu!!! :)
bambi

#6 - Linda-matstugan

Sötis Vännen

Jag längtar efter nya inlägg från dig och allt du är med om. Så roligt att få vara med. Njut! Massa Kramar!

Svar: Tack vännen! :)
bambi

#7 - Hanna Karlsson

Kul att läsa!

#8 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Men åh så rart att hon fixade stark ost.

#9 - Jenny i Dalby (mamma till fyra)

Hehe, härligt med stark ost även om det kanske inte var i den bemärkelsen du tänkte. Gulligt att din syster fixade det till dig iallafall! :) Blir sååå sugen på att åka jag också, åkte runt på västkusten för snart 13 år sen, och det var verkligen en upplevelse. Alcatraz besökte vi dock aldrig, det måste ju varit en miss..

#10 - Beata

Så roligt att få följa med på din resa! Kan din syster fortfarande svenska? Förstår hon när ni pratar det och kan hon själv använda det? Många år utomlands kan ju förändra en hel del! Hade varit kul med en frågestund sedan när du kommer hem där man kanske skulle kunna få en större bild av hela historien! :)

Svar: Hon förstår det mesta och kan pratar lite, men vi pratar engelska för det mesta!
bambi

#11 - Helena

Känner igen det där! När vi besökte släktingar i USA fick vi även besöka deras vänner och många var nyfikna. En familj var skeptisk och frågade innan "Sweden... Are they communists?"