bambi

Pestomos med olivbiffar

Man kanske inte tänker på att man kan använda pesto till annat än bara pasta. Det blir faktiskt riktigt gott i potatismos också (speciellt om man använder hemmagjord pesto)!

Sen är det viktigt att använda kalamata oliver! Blir sån otroligt smakskillnad!



Pestomos
1 kg potatis
2-2½ dl mjölk
1 msk smör
salt & peppar
3/4 dl pesto

Olivbiffar
400-500 gr köttfärs
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
smör
1 liten burk oliver
1 dl grädde

1. Skala och skiva potatis. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen.
2. Värm mjölken och smör, rör ner lite i taget med potatisen. Vänd i pesto (jag använde röd pesto, men vanlig pesto funkar också förstås!), smaka av med salt och peppar.

3. Hacka oliver (helst kalamata oliver!) Blanda färsen med vitlök, salt, peppar, oliver och grädde. Forma till ovala biffar och stek i en stekpanna ca 3 min. på varje sida.

#1 - Malin....Med en gnutta ironi och en nypa salt skapar vi nåt så härligt som självdistans…

Åh vad gott det såg ut, det där får lätt bli våran lördagsmat... Nova ääälskar ju oliver så detta kommer nog gå ner utan problem!! :)