bambi

Rabarber och fläderpaj
Nu när det är rabarbersäsong så måste man ju passa på och göra rabarberpaj! Det blir extra gott med lite flädersaft bland rabarberna!



1 kg rabarber
1,5 dl outspädd flädersaft
1/2 dl strösocker
1 msk  vaniljsocker
1/2 dl potatismjöl

150 g smör
5 msk socker
2 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 dl kokosflingor


1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär rabarbern i bitar, och blanda med flädersaften, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Häll i en stor pajform, och grädda i ca 25 minuter.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och ha ner socker, vetemjöl, havregryn och kokosflingor. Rör om till en grynig massa.
4. Klicka ut smuldegen och fördela det jämt över rabarberna.
5. Grädda i 10-12 minuter tills täcket har fått fin färg.
#1 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Mmmmm så det vattnas i munnen när jag läser här :)

Jag måste ut och plocka in lite rabarber :) Det finns ju inget som en hemgjord rabarberpaj!!



Kram (såg dig igår men hann inte hälsa.. )

#2 - Saerv

Mums ser jättegott ut! Är även gott med 1 dl sirap i smeten ,så blir det ännu mer "knäckig" smak :)

#3 - diana

Hur gör man hemma gjord vaniljsocker?

#4 - dianasdrömmar

Mums, vad gott och kul kombo med flädersaften.Vi kanske ska starta ett cafe tillsammans då vi verkar gilla att baka lika mycket ;) kramar Diana

#5 - Anonym

Mums, vi älskar att ha kokos i smuldegen, ska prova även denna variant med fläder, snart dax att göra egen flädersaft här i skåne.

#6 - Marja

Även jag ska passa på att utnyttja rabarber nu då det är säsong. Rabarberpaj slår minst sagt sällan fel

#7 - Lilla Angelicas ♥

DET lät gott och såg gott ut :)