bambi

Tänk att lämna ifrån dig din 6-veckor gamla bebis
När man reser så utvecklas man så mycket och man lär sig oerhört mycket. Men man lär sig också att uppskatta allt bra och fint med Sverige. 
 
Min syster berättade om hur hon behövde gå tillbaka och jobba när hennes son var 6-veckor gammal. Hon klarade inte av det så när det hade gått 6 veckor så ringde hon till jobbet och sa att hon var tvungen att vara hemma ett tag till, så hon var hemma 2 veckor till - utan betalt. 
 
Men hon grät varje dag i två veckor när hon behövde lämna ifrån sig sin lilla bebis och åka till jobbet. Alla sa också att det inte var någon idé att börja amma bebisen eftersom det bara skulle vara svårt och besvärligt att behöva pumpa sen efter dom första sex veckorna. 
 
Jag kan inte ens föreställa sig hur det känns att behöva lämna ifrån sig sin 6-veckor gamla bebis. Vi tycker att det är jobbigt att lämna våra ett-åringar, vilket känns rätt så banalt när jag stod och lyssnade på min syster berätta om hennes erfarenheter och känslor. Det måste kännas så onaturligt och FEL i hela kroppen att lämna ifrån sig sin lilla lilla bebis. 
 
Det var av denna anledning som min syster inte skaffade några fler barn. Hon trodde inte att hon skulle klara av att gå igenom allt det där igen. 
#1 - Linda

Usch, vad hemskt. Jag ryser av bara tanken. Vi har det bra här! Härlig resa du gjort! Kram

#2 - Karoliina - med K och två i

Hemska tanke! Det är ju verkligen inte vad man vill göra, och en sån sak gör en ju verkligen glad och lycklig för vår föräldraledighet!

#3 - Shamandalie

Men så fruktansvärt... Det finns saker som är dåliga med Sverige (och de blir tyvärr fler för tillfället), men vi ska vara innerligt tacksamma över våra möjligheter till föräldraledighet osv.

#4 - Johanna

Min kompis som bor i Frankrike har det så. Hon har två barn, det minsta är väl drygt 3 månader nu. Där är man f-ledig i 6 veckor men kan få dispans om man ammar, då kan man få ytterligare några veckor.
Sen lämnar man barnet/barnen till en slags dagmamma fram till barnen är 2-3 år, då börjar de i skola (typ lekskola)
Jag tycker det är skithemskt... hade aldrig fixat en sån sak...

#5 - Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Nej fy fan va hemskt, är det så alltså? Det kan ju knappast vara bra för ett spädbarn att skiljas från sina föräldrar så tidigt? Kanske inte ska ha ågren över att va tvungen att sätta upp Hugo på dagis redan vid ett år för att dagarna tar slut trots allt..

#6 - Rita

Usch så hemskt!! :( Min lilla gulleplutt blev 8 veckor igår och jag tänker vara hemma i 2,5 år och min man 6 månader. Kan inte ens tänka mig hur det skulle vara att börja jobba efter 6 veckor! Tänker njuuuta mycket av min tredje och sista föräldraledighet! Tänk så bra vi har det här i Norden!

#7 - hanna

Så är det i england också har jag hört så är inte förvånad men visst är det hemskt!

#8 - Tess

Verkligen hemskt! Mitt barn blir 2 år i augusti och han är hemma fortfarande. Tycker till och med att han NU är för liten. Skulle kännas hemskt att lämna en 6-veckors.

#9 - Fröken Gredelin

Jag bodde på Nya Zeeland en tid när jag var ung och där var det nåt liknande. De hade heller inget barnbidrag och sådana fördelar. De människor jag pratade med menade att de minsann inte ville vara med och betala för nån annans unge. Då insåg jag att vi är fantastiskt solidariska här i Sverige ändå. Och de länder som det talas om här, som USA, England etc är ju verkligen inte "utvecklingsländer"...

#10 - Jenny - mammaliv I Nashville

Usch jag vet! Det är så ledsamt! :( alla mina vänner som inte är stay at home moms har gått igenom den tidiga "seoarationen" & dom säger att det var det värsta dom någonsin gjort.. Men många arbetsgivare "hotar" med att hitta en ersättare om dom inte börjar jobba efter 6 veckor. Hemska tanke!!
Ni har det så otroligt bra i Sverige!

#11 - emma sofie

Fy vad hemskt. Jag hade svårt att lämna ifrån mig min äldsta på dagis när han var 1 ½!!

#12 - Anonym

Hemskt, jag tycker det är onaturligt att lämna en 1 åring också, 2,5, då börjar jag känna mig bekväm med några timmars förskola. Fan vad Sverige är bra.

#13 - Marie-Louise

fy bara tanken på att behöva ifrån sig ett så litet barn gör ont i hjärtat. Kram

#14 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Ja det är nog så att vi har det ofärskämt bra här i Sverige (I Finland/Åland har man oxå en bra föräldraledighet).

#15 - Maria i Nevada.

Japp, så "illa" är det här i landet. Det var därför min man och jag bestämde att jag skulle sluta jobba och vara hemma på heltid med vår dotter. Jag kommer inte börja jobba förräns hon börjar skolan. :)