bambi

Barn - ett tortyrredskap?


Nu på morgonen, hur kan dom vara så pigga och glada alltid på morgonen??


Igår var maken iväg på after work med hans gamla pluggkompisar från juristlinjen. Så jag och barnen var ensamma hemma hela kvällen. Jag var rätt så trött på kvällskvisten så det slutade med att vi låg i min och makens säng och läste böcker och sen somnade där allihopa. Det var riktigt mysigt.

När maken kom hem så bar han över barnen till deras sängar, men runt midnatt så kom Zack över igen. Han höll oss vaken i minst en timme och klagade på värk i ena örat?!? Han fick en alvedon och sen somnade han till slut.

Men jag brukar ofta tänka på något som jag läste förut om att om man ville tortera människor så skulle man inte låta dom sova i mer än tre timmar i sträck för dom kommer dom aldrig ner i REM-sömnen och blir aldrig utvilade. Det är ju precis så en småbarnsförälder har det! Speciellt om man har TVÅ barn, där den ena kommer först en tid och den andra lite senare. Jag blir superglad om jag får sova 4-5 timmar i sträck! Men jag hoppas att det ska bli bätte någon gång - snart... försöker trösta mig med det....
#1 - Josefine

Jag förstår ju inte riktigt det där eftersom båda mina tjejer sover hela nätterna, från 20 på kvällen till 8.30-9.00 på morgonen. Och det har dom alltid gjort, enda sen dom var nyfödda. Jag känner med dig och hoppas att du får sova ordentligt snart! :-)



Trevlig helg, kram!

#2 - AnnaSC

om inte förr så fixar det sig när de blir tonåringar. Jag lovar!



Vet precis hur det är det ÄR tortyr. Axel vaknar en bra natt enbart 8-10ggr en dålig är det inte ens lönt o gå och lägga sig. Man är inte riktigt människa dagen efter så är det bara. Usch ja sovande barn är en dröm.

#3 - Erika

Hihihi! Ja, små terrorister e dom :D Usch, våran lilla sover inte alls bra. Ja fattar inte att man klarar en dag utan all den missade sömnen. Man liksom lever i en bubbla och ett ständigt vakuum runt huvudet. Ja men du, d kommer bli bra. Nångång vännen blir d d för oss me ;) Kram på dig :)

#4 - Tess

Känner igen det där. Nu tycker en del ytligt bekanta (kanske en del närmare också?) att vi är bortskämda här för vårt barn sover bra om nätterna. Brukar gå upp runt 8 på morgonen. Men till grejen hör också att jag har en värksjukdom som gör att det tar lååååång tid för mig att somna in och jag sover väldigt ytligt, vilket innebär att jag behöver mer sömn än "vanliga" personer. Så efter att vi fick barn och sömnen inte får följa sitt vanliga mönster är jag väldigt ofta trött och ibland till och med zombietrött. Mest tröttsamt är förstås att få höra från andra att man inte KAN vara trött när man får sova SÅ länge :-S

#5 - Lotta, mamma till Lucas

Hahaha... Så SANT! =)



Trevlig kväll!

#6 - tindra

Hhahahha vad jag har skrattat..det var bra rubrik :) kRAM!

#7 - Jolene

Eller hur! X)

öroninflammation kanske?