bambi

Bästa banantårtan någonsin!
När jag surfade runt på Pinterest så hittade jag en bild på en banantårta. Det stod att det skulle vara världens godaste banantårta och det fanns 100-tals kommentarer som höll med. Jag surfade runt lite och ALLA verkligen hyllade denna tårta (976 röstade på den och den hade totalt nästan 5 hela stjärnor av 5 möjliga!!!). Så, självklart var jag tvungen att testa den!

Och nog allt var den underbart god!! Till och med jag som nästan enbart älskar choklad gillade denna massor (maken älskade den och åt upp nästan halva själv). Den blir riktigt saftig och god, lagom söt.



3 ½ dl mosad banan (ca 3 bananer)
2 tsk citronsaft
7 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1, 8 dl smör
5 dl socker
3 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl filmjölk

Frosting
1,2 dl smör
225 g cream cheese (t.ex. Philadelphia)
1 tsk vaniljsocker
8,3 dl florsocker

1. Sätt på ugnen på 130 grader. Mosa banan tillsammans med citronsaft i en liten skål.
2. Vispa ihop smör och socker i en stor skål.
3. Vispa i ett ägg åt gången och tillsätt sedan vaniljsocker.
4. Vispa i filmjölk växelvis med mjöl och bakpulver.
5. Rör till sist ner bananmoset.
6. Fyll en form till 3/4 (det blir mycket smet av detta recept så ta en stor form, eller gör två tårtor eller kanske muffins av resterande smet?).
7. Grädda i ugnen i en timme.
8. Rör ihop smöret och florsockret till frostingen.
9. Ha sedan i färskosten och vispa med elvisp i minst 5 minuter så att frostingen blir riktigt fluffig.

#1 - FIA FIT!

DEN ska jag baka med killarna som jag precis har hämtat från dagis! Tack för tipset :-) De vill baka NUUUUUU!

#2 - Anna - om konstnärslivet i Paris

Åh, nu längtar jag lite tillbaka till Sverige så jag kan baka! Den där tårtan verkar riktigt god.. Mums!

#3 - Anna - om konstnärslivet i Paris

Jag vet inte vad jag pysslar med när jag lägger till min bloggadress. Hoppas det går bättre nu! Tack för dina recept för övrigt! :)

#4 - Natali BLOGGAR OM LIVET

Ska absolut testa :)

#5 - Lotte -baka baka liten tårta

Ååå, det ser ju riktigt gott ut med den där frostingen runt med!



//Lotte

#6 - Anonym

Den ser god ut. Men jag tänkte skriva en helt annan sak. Har du sett senaste reklamutskicket från butiken Leklust? Jag har aldrig sett något liknande faktiskt, blev super glad! Kolla in på deras hemsida om du inte har reklam.

#7 - Anonym

Hej, undrade bara om smöret i kakreceptet, står inte om det ska vara smält eller bara rumstempratur? Jag antar rumstempratur men har haft fel förr..

#8 - Anna

8,3 dl florsocker? Stämmer det?

#9 - ? ? ? BAMBI ? ? ?

Anna Ja, det är amerikanska mått som jag har "översatt" till dl så därför blir det lite konstigt...

#10 - Aniika

Oj, den låter ju fantastiskt god. Måste testa!

#11 - Saga -mamma till Emilia

åh så gott!

#12 - sofie

Nu ska jag baka denna IGEN! Följde ditt recept (förutom att jag hade ungen på 150 grader istället) och den blev kalasgod! Väldigt dryg också, jag tror vi små åt på den i säkert 3dagar (och den blev typ bara godare).



Så tusen tack för detta tips :) Jag har givetvis röstat på dig i mamablogg galan :)



Ha det fint!



Kram!

#13 - Sandra Michelle

Bakade två tårtor igår och de var supergoda! Till och med min sambo som i vanliga fall inte äter bakverk tyckte att det var gott. Han tog med sig till jobbet och den var lika uppskattad där.

#14 - Helena

Den här var den senaste av dina bakverk som jag har testat - supergod! Nästa gång jag gör den ska jag dock försöka hålla mig och inte äta av den direkt. Jag tycker både kakan och frostingen var ännu godare efter nästan ett dygn i kylen. MUMS! :) Jag gjorde dessutom några cupcakes av den överblivna smeten och frostingen. De fick sambon ta med till jobbet :) Tack igen för en grym blogg!

Svar: Åh, va roligt att höra att du gillad den! :)
bambi

#15 - louise

gjorde efter receptet.. men även om jag hade den inne i 1 timme och 20 minuter så blev den rinnig i mitten .. :( vågade inte ha den inne längre då skulle de blivit torrt på sidorna..

Svar: Låter väldigt konstigt att kakan blev så ojämt gräddad. Det har jag aldrig varit med om, hade du rätt slags värme på ugnen?
bambi