Och nog allt var den underbart god!! Till och med jag som nästan enbart älskar choklad gillade denna massor (maken älskade den och åt upp nästan halva själv). Den blir riktigt saftig och god, lagom söt.
3 ½ dl mosad banan (ca 3 bananer)
2 tsk citronsaft
7 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1, 8 dl smör
5 dl socker
3 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl filmjölk
Frosting
1,2 dl smör
225 g cream cheese (t.ex. Philadelphia)
1 tsk vaniljsocker
8,3 dl florsocker
1. Sätt på ugnen på 130 grader. Mosa banan tillsammans med citronsaft i en liten skål.
2. Vispa ihop smör och socker i en stor skål.
3. Vispa i ett ägg åt gången och tillsätt sedan vaniljsocker.
4. Vispa i filmjölk växelvis med mjöl och bakpulver.
5. Rör till sist ner bananmoset.
6. Fyll en form till 3/4 (det blir mycket smet av detta recept så ta en stor form, eller gör två tårtor eller kanske muffins av resterande smet?).
7. Grädda i ugnen i en timme.
8. Rör ihop smöret och florsockret till frostingen.
9. Ha sedan i färskosten och vispa med elvisp i minst 5 minuter så att frostingen blir riktigt fluffig.