bambi

Blogg vs. Twitter
Jag har ju börjat twittra sedan någon vecka tillbaka (@bambiblogg). Jag märker nu att det finns många fördelar men också många nackdelar med twitter.

Problem:

- Nu ska man försöka vara fyndig på TVÅ ställen.
- När man kommer på något roligt att skriva om - ska man då korta ner det till 140 tecken eller ska man brodera ut det till ett blogginlägg?

Fördelar:

- Man kan testa en ny bloggidé på twitter och se vad man får för respons. Senare kan man utveckla det till ett superbra blogginlägg.
- Man kan dela med sig om småsaker.


En sak som jag har märkt att det är verkligen bra att vara först med något. Jag har inte så många followers på Twitter vilket säkerligen beror på att jag började rätt så sent med det till skillnad från bloggen (har ju bloggat i snart 5 år) där jag har hunnit samla på mig en läsarskara. Slutsats: Det är bra att vara först! Så nu ska jag även testa Pinterest tänkte jag (om jag får tid till det). Någon annan som har testat det?
#1 - Lady Dahmer | Postpatriarkal Feministfitta

Jag hade precis samma tankar som du!



Nåt som jag upptäckt är att dessa korta tweets som jag spyr ur mig ibland resulterar i blogginlägg. och tvärtom, blogginlägg jag skrivit brukar jag korta ner till tweets för de av mina följare som inte läser min blogg. :-)



Och sen så är det ju just det där att man kan twittra om småsaker, roliga tankar man får under dagen osv. Sånt som man bara skulle spamma ner bloggen med om man bloggade varje gång man tänkte på nåt.

#2 - Carola

Som läsare får jag absolut inte ut NÅNTING av Twitter. Tycker det är skittråkigt rent utsagt. Skriver inte själv heller, vill jag dela med mig av "småsaker" skriver jag det på Facebook. Tycker bloggar blir så otroligt mycket med personligt och intressant. Twitter är råddigt och tråkigt. Så hoppas inte bloggen blir lidande pga. twittrandet iallafall, gillar din blogg skarpt! :)

#3 - Nanashi

Pinterest är sjukt beroendeframkallande och ett underbart sätt att samla visuella länkar och bokmärken. Jag älskar det! :-)



#4 - Anonym

Twitter, bloggar, Facebook m.m. och allt detta till en och samma person. Dagens människor lider av åsiktsinkontinens kanske. Å andra sidan är det ett bra sätt att få sina 15 min av fame och bekräftelse. Själv läser jag bara bloggar.

#5 - Luxxie

Jag har inte lyckats lära mig twitter, men jag kan förstå det roliga med att skriva där. Tycker bara det är otroligt svårt att hänga med på twitter.



Jag har pinterest, det är verkligen superkul och ett himla smart sätt att spara bilder man gillar och länkar till saker man vill komma ihåg. Det är också enkelt att läsa sig. Tycker defenitivt du ska skaffa det (passar perfekt att spara recept på eller spara länkarna till kläder man gillar ;)

#6 - m

Jag är besatt av pinterest! Kan sitta i flera timmar, skrattar och gråter omvartannat :)

#7 - Sofia

Hej! Här är en länk till ett blogginlägg av Annika Bäckström som behandlar de "mörkare" sidorna av Pinterest, så att säga: http://annikabackstrom.blogspot.se/2012/03/svar-pa-en-fraga-pinterest.html