Då vill hon inte vara med längre...

Vi har ju vabbat hela veckan. Zack var på förskolan igår och det gick bra. Imorse verkade även Leah vara pigg. Så jag lämnade båda barnen på förskolan imorse, går hem och sätter mig och jobbar (sånt som jag borde ha gjort under veckan).

Men så ringer telefonen straxt efter 10 och jag ser att det är förskolan. "Jaha" tänker jag då. Dom berättar att Leah har utslag i ansiktet, på benen och på ryggen. Dom har kommit snabbt så jag borde ta henne till läkaren. Det var kanske scharlakansfeber trodde dom.

Så vi får spendera nästan två timmar på vårdcentralen med prover och olika sjuksystrar och läkare som tittar på henne. Men dom hittade inget. Leah får Mollipect utskrivet.

Leah hade inga problem alls med att bli stucken i fingret, petad i halsen, tittad i öronen och sitta och vänta i två timmar... Men när man ska ge henne hostmedicinen, då vill hon INTE va med längre....

Föresten, jag och maken kom på att vårt rekord i år är två veckor utan vab! Det är det längsta vi har kunnat jobba i ett streck utan att vabba!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Linda
2012-03-30 @ 19:27:24 Blogg: http://lindazblogg.wordpress.com

Jag förstår varför hon inte vill ta Mollipect, för smak och konsistens är vedervärdigt.

Sara
2012-03-30 @ 20:21:47

Googla på Femte sjukan! Det hade min son för några månader sen. Utslagen försvann inom en vecka, och barnen behöver inte vara hemma från dagis (om de inte har feber, givetvis). /Sara

Tessa i höghuset
2012-03-30 @ 23:35:51 Blogg: http://femitio.blogspot.com/

Stackarn. Ibland kan barn också få utslag för att de har varit sjuka mycket och är nedsatta. Men det är ju svårt att veta.

Emma
2012-03-31 @ 09:29:57

Ge henne först medicinen med spruta och sen direkt efter en sked med chokladsås. Fick tipset av en barnläkare när min dotter hade svårt att ta sin. Chokladen tar bort smaken och det blir lite godare att ta och lättare när man får en belöning! Får vara värt det med lite sötsaker ibland:)

Lotta
2012-03-31 @ 11:47:28

Oj, bara 2 veckor utan vab! Shit, jag har tre barn och tagit ut 4 vab dagar detta året, dina barn verkar vara sjuka väldigt mycket.

Amelie
2012-03-31 @ 17:56:29

Jösses! Vi vabbade ca 2 ggr om året.

Anonym
2012-03-31 @ 21:33:55

Ge isglass först- det bedövar tungan så hon inte känner smaken! Isbit borde ju iof fungera likabra!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet