Bananen gör att dom blir oerhört saftiga och mjuka! Dekorera gärna med små marsipankycklingar eller liknande. Förra året så bakade jag kladdkakecupcakes och gjorde små fågelbon ovanpå till påsk.
1 3/4 dl mosad banan (ca 2 st små)
1 tsk citronsaft
3 ½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,9 dl smör
2½ dl socker
2 små ägg
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl filmjölk
Cream cheese frosting
300 g florsocker (ca 5 dl)
50 g smör, rumstempererat
125 g färskost (t.ex. Philadelphiaost)
1. Sätt på ugnen på 130 grader. Mosa banan tillsammans med citronsaft i en liten skål.
2. Vispa ihop smör och socker i en stor skål.
3. Vispa i ett ägg åt gången och tillsätt sedan vaniljsocker.
4. Vispa i filmjölk växelvis med mjöl och bakpulver.
5. Rör till sist ner bananmoset.
6. Ha i smeten i muffinsformar (fyll dom upp till 3/4) och grädda i ca 40 minuter.
7. Rör ihop smöret och florsockret till frostingen.
8. Ha sedan i färskosten och vispa med elvisp i minst 5 minuter så att frostingen blir riktigt fluffig.
9. Spritsa på och dekorera!