bambi

Påskcupcakes
Jag gjorde påskcupcakes häromdagen. Dom blev riktigt bra, med en härlig banansmak (blir också en fin gul färg på själva kakorna). Jag toppade dom med creme cheese frosting och små marshmallow kycklingar/fåglar som jag hittade i New York bland deras påskgodis.

Bananen gör att dom blir oerhört saftiga och mjuka! Dekorera gärna med små marsipankycklingar eller liknande. Förra året så bakade jag kladdkakecupcakes och gjorde små fågelbon ovanpå till påsk.



1 3/4 dl mosad banan (ca 2 st små)
1 tsk citronsaft
3 ½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,9 dl smör
2½ dl socker
2 små ägg
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl filmjölk

Cream cheese frosting
300 g florsocker (ca 5 dl)
50 g smör, rumstempererat
125 g färskost (t.ex. Philadelphiaost)

1. Sätt på ugnen på 130 grader. Mosa banan tillsammans med citronsaft i en liten skål.
2. Vispa ihop smör och socker i en stor skål.
3. Vispa i ett ägg åt gången och tillsätt sedan vaniljsocker.
4. Vispa i filmjölk växelvis med mjöl och bakpulver.
5. Rör till sist ner bananmoset.
6. Ha i smeten i muffinsformar (fyll dom upp till 3/4) och grädda i ca 40 minuter.
7. Rör ihop smöret och florsockret till frostingen.
8. Ha sedan i färskosten och vispa med elvisp i minst 5 minuter så att frostingen blir riktigt fluffig.
9. Spritsa på och dekorera! 

#1 - Natali BLOGGAR OM LIVET

Jag tycker att cupcakes eller liknande med banan är väldigt svåra att få fluffiga, de blir så kompakta. Vad tycker du?

#2 - Bambi

Natali: Ja, tyvärr är dom inte lika fluffiga som vanliga cupcakes. Men dessa blev ändå inte så kompakta tycker jag, men ack så goda :)

#3 - Ann-Sofi Matsafari

otroligt söta! Och frostingen låter god:)