bambi

Peanut Butter Swirl Brownies
Som jag skrev tidigare så har jag glidit runt lite på amerikanska bakbloggar för att hitta lite roliga recept och rolig inspiration. Nackdelen med amerikanska recept är att dom har helt andra mått än oss, vilket gör det hela mycket bökigare. En del recept har jag fått testa både två och tre gånger för att få det helt rätt (ja, jag har fått slänga en del bakverk genom åren) men det brukar vara värt det till slut.

Detta underbara recept fann jag på Baked Perfection men har gjort om det lite för att passa svenska mått och ingredienser. Dessa bakade jag då till makens jobb men jag ångrade mig så fort jag smakade första tuggan. Jag ville behålla ALLA för mig själv *mine, mine, mine*. För choklad och jordnötter är ju en oslagbar kombination, speciellt när jordnötssmöret gör att browniesarna blir lite extra mjuka  :D



Browniessmet

250 g mörk choklad, gärna 70 % kakao
250 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
3 ägg
1 äggula
1 dl (60 g) vetemjöl
Drygt 1 dl (60 g) kakao
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt


Jordnötssmör fyllning
4 msk smält smör
1,2 dl florsocker
1,8 dl jordnötssmör
½ tsk vaniljsocker


1. Sätt på ugnen på 160 grader. Klä en ugnsform, cirka 20 x 26 cm, med bakplåtspapper, eller smörj den.
2. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka resten av chokladen grovt.
3. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg.
4. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och släta ut den.
5. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Klicka ut fyllningen i browniessmeten. Ta sedan en kniv och virvla runt fyllningen.
6. Grädda sedan i ugnen i knappt 40 minuter. Känn gärna med en sticka om den är klar, delarna med jordnötssmöret får gärna vara lite kladdiga.


P.S. Maken fick ta med dessa till jobbet ändå... jag kan ju alltid baka flera (eller annat)  ;)
...och så har jag börjat Twittra lite smått @bambiblogg

#1 - Helena

Går det bra att frysa dessa? Och vad är råsocker? /Amatören :)

#2 - Helena

Du skulle köpt amerikanska mått i USA! Det gjorde jag och det är jättebra att ha när man bakar efter amerikanska recept. Synd att jag inte kom på att tipsa om det tidigare.

#3 - Kattis

Men amerikanska mått borde väl gå att köpa även i Sverige? Har inga tips nu på specifik affär men jo, jag vet att jag har sett det!

#4 - Aniika

... alltså dina bakverk. Jag kan knappt titta på bilden utan att det börjar vattnas i munnen på mig! De ser helt fantastiska ut.

#5 - Becca

Det ser galet gott ut! :D

#6 - Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Smarriga de ser ut!

#7 - Sussi

hejsan



Tack för receptet den ska jag pröva att göra.

Tusen tack. Du är så himla snäll.

har alltid vellat göra recept fr amerikanska bloggar men aldrig vetat hur man gör med måttet de har ju så annorlunda än oss.



Ha en bra kväll

sussi

#8 - Favorella

Jag bakade den igår och jag tror jag har ätit hela plåten själv. Detta är nog den godaste brownien jag nånsin smakat:-). Finns att köpa amerikanska mått på ebay.com. Använder mina flitigt för jag bakar en hel del amerikanska bakverk med amerikanska mått:-)

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Helena Förlåt för sent svar... Råsocker brukar finnas bland sockret, men det går rätt så bra att använda farinsocker istället.



Det borde gå bra att frysa dom, men jag har inte testat själv!

#10 - Shamandalie

Dessa brownies kommer att bakas inom en snar framtid... Ser helt underbart gott ut.

En fråga bara: spelar det någon roll vad för jordnötssmör som används? Vad använde du? (Är inte så haj på jordnötssmör, men vet att det finns olika sorter i alla fall.)



Tack för en rolig, intressant och fantastisk blogg!

#11 - Lilla Mysan

Jag har precis bakat de här browniesarna och blev så grymt besviken :( De smakar bara tungt, tungt av choklad, så stark chokladsmak att jag inte ens klarar av att äta en hel liten ruta. Och de smakar inte ett dugg av jordnötter, som jag hade väntat mig. Men jag måste nästan gjort något fel? Kan bara inte komma på vad. Jag kommer ge bort hela plåten, varken jag eller sambon vill ha dem :(

#12 - Anna Wikström

Hej!



Jag har plåten med dessa i ugnen nu, ser ut att bli riktigt goda brownies! Har haft inne den i 40 minuter nu och den är fortfarande väldigt kletig. Tyckte det lät lite lite med 160°C, stämmer det verkligen??



/Anna

#13 - ? ? ? BAMBI ? ? ?

Anna Ja, det är ett amerikanskt recept. Så 160 grader stämmer. Dom brukar stabilisera sig efter en stund utanför ugnen men om dom ser väldigt kladdiga ut så ha dom inne en stund till...

#14 - Miosliv - FOTO - FAMILJELIV. just nu: MÅNADENS BILD - var med du med!

Igår bakade jag denna å HERREGUD vad farligt god den var! TACK bambi!!