bambi

Rädda det som räddas kan!
Ojsan hoppsan min dator vill inte längre. Den har nog åkt i golvet lite för många gånger, sen så har den några år på nacken också. Igår när jag hade den igång efter resan så fungerade den som vanligt men idag så låser den sig och ballar ur totalt. Så just nu håller vi på och för över alla bilder till makens dator. Det var länge sen vi gjorde det sist (över ett år sen), man borde verkligen göra det oftare!

Men som tur är så har vi även en mini-pc (den vi brukar ha med på resor) och så makens dator. När sånt här händer (att datorn knappt går att starta) så får jag verkligen panik och tänker på alla bilder och filmsnuttar på barnen som skulle vara borta för alltid. I såna situationer så är det rätt så bra att ha bloggen, där iallafall en del bilder finns.


Är ni duktiga på att ha säkerhetskopior på bilder och dokument?
#1 - FIA FIT!

SKITDÅLIG!



Och jag har bara framkallat 25 kort av typ 14 000 sedan barnen kom till världen- och nu har min dator kraschat. Så jag lånar min mans ;-)!



Men jag tror att alla kort inne i min trasiga dator kan räddas. Det inbillar jag mig i alla fall!

#2 - Marie

Maken sköter allt det tekniska i vårt hem :-)



Dock vet jag att han använder dropbox.com och där lagras allt i ett "moln". Dessutom synkas alla våra datorer, iPads och telefoner så fort vi sätter dem på laddning. Plus detta så tas backup varje timme mot dropbox, så Ja jag får nog säga att vi är ganska bra på det. För oss skulle det vara förödande med ett datorhaveri (vilket vi haft några stycken innan vi bytte till Mac, nu händer det aldrig mera...)



Så jag rekommenderar Dropbox och endast MAC! :-)

#3 - Rita

Jag är också jättedålig på det, men försöker iaf att fröa över bilder till vår externa hårddisk minst 2-3 gånger i året. Dock blir det då endast bilder från min kamera, eftersom maken sköter sin kamera själv. Jag framkallade faktiskt över 350 bilder i helgen men det var bara en liten bråkdel från de senaste två åren. :) Nu borde jag faktiskt bli bättre på det för snart får vi ju en till baby och jag har inte alls fixat och gjort i ordning bilder från 5-åringen (som snart fyller 6 år)! 8-åringen älskar att sitta och läsa i sina album och titta på bilder av sig när hon var liten så det känns ju lite dumt mot mina andra barn...

#4 - Erika

Köp en extern hårddisk och förvara den på oåtkomligt ställe för barn! För över ofta! Alla kort från första året med vår Kornelia gick förlorade. Den känslan är nästan jämförbar med att förlora nån. Hu......

#5 - Sussi

Hejsan



Vaaaa måste man spara??? :):)



Krammis

Sussi

#6 - Jennie

Jag är faktiskt duktig påflyttar alltid över korten på en extern hårddisk samtidigt som jag lägger över de på datorn. Är livrädd att korten på barnen skulle försvinna om datorn skulle krascha och man bara har det lagrat på ett ställe. Har faktiskt beställt en 2 TB hårddisk för extra backup.

Så som ett råd från mig med köp en extern hårddisk.

#7 - ≈Sanna≈

Jag får väl erkänna att jag hela tiden gör kopior på foton mm. Lägger över allt i en annan dator med brännare och bränner allt på DVD-skivor. Framkallar även en hel del kort per år även om jag skulle kunna framkalla mycket mer. Vi har även externa hårddiskar som vi har en hel del sparat på så man slipper ladda in skivor varje gång också.

Hoppas du får en fin vecka! Det var spännande att följa er resa i NY.

Kram!