bambi

Skulle inte det naturliga vara en man i smink och klänning då?
När jag var ute och sprang några ärenden idag så slog det mig att alla par som jag såg så var killen klädd i grått/svart/mörka kläder och tjejen hade oftast något färgglatt. Brukar det inte vara tvärtom i naturen? Oftast är det hannarna som är färgglada eller har stor fin man. Det är oftast hannarna som gör till sig, svansar efter honorna eller dansar för dom. Hur kan det ha blivit så tvärtom hos människan?

Alla som alltid tjatar om att vi är två olika kön och är olika av naturen. Då kanske det är männen som borde börja sminka sig och klä sig i färgglada klänningar?
#1 - tindra

Hahhaha klockrent skrivet!!

#2 - Anonym

En reflektion- du som vill ha ett könsneitralt samhälle.. Att vi ska sudda ut kille/tjej varför klär du dig kvinnligt i klänningar, tunikor mm.. Gärna i Odd Molly som är allt annat än könsneutralt.. Vad är det som är så fel att låta tjejer vara tjejer och killar vara killar?



//Mia

#3 - ? ? ? BAMBI ? ? ?

Mia Jag vet inte ens vart jag ska börja...



Du har totalt missupfattat min ståndpunkt. Jag vill att alla ska få samma möjligheter. Att alla oavsett kön ska få klä sig som dom vill, ska få agera som dom vill och ska ha rätt till att bli det dom vill utan minsta påtryckning. För även om vi säger att alla har samma möjligheter så visar vi inte det med vårt agerande.

#4 - Jo

Mycket intressant! Ännu ett argument till mina genusdiskussioner, tack! :-)



Och att man kan tolka att du skrivit att du vill sudda ut kille/tjej var också intressant...

#5 - Luxxie

Haha, klockrent. Det är ju faktiskt sant och lite underligt att det är annorlunda för människan.

#6 - Lady Dahmer

det intressanta är ju att förr så var det ju så! Män var pråliga och färgstarka och vackra.

#7 - Anonym

Finns det inte två kön ? Ok.

#8 - Jo

Är de färgglada brallorna på killar, t ex röda, ett försök att återvända till detta tro?

#9 - Hanna - Mode och min vardag

Det har jag inte ens tänkt på. Klockrent!

#10 - P-A

Hej!



Vad som är kvinna/man har folk så olika åsikter om. Själv bryr jag mig inte alls om sådant. Själv använder jag både herr och damkläder. Idag tex. har jag på leggings, kjol, stövlar, kappa/rock, keps, handskar, halsduk, tröja & ryggsäck. Inget konstigt alls enligt mig.



Vara sig själv, det är svårt men samtidigt väldigt lätt. Vi är alla den vi är, oavsett om vi visar det utåt eller ej, men jag hoppas på en framtid där ingen behöver gömma sig bakom en mask. För det funkar inte att inte vara den man är, det kanske går ett tag men inte i längden. Jag önskar att jag var unik när jag säger att jag fick ändra på mig för att i så stor utsträckning som möjligt undvika mobbing, men jag tror att de flesta har samma problem som jag haft fast i olika utsträckning och i olika situationer. Så stå på dig och tro på dig själv. För det är en själv som vet vem man är, inte någon annan. Man känner sig själv bäst!

#11 - P-A

Hej där! Vara sig själv, det är svårt men samtidigt väldigt lätt. Vi är alla den vi är, oavsett om vi visar det utåt eller ej, men jag hoppas på en framtid där ingen behöver gömma sig bakom en mask. För det funkar inte att inte vara den man är, det kanske går ett tag men inte i längden. Jag önskar att jag var unik när jag säger att jag fick ändra på mig för att i så stor utsträckning som möjligt undvika mobbing, men jag tror att de flesta har samma problem som jag haft fast i olika utsträckning och i olika situationer. Så stå på dig och tro på dig själv. För det är en själv som vet vem man är, inte någon annan. Man känner sig själv bäst!