bambi

Att ta betalt för att läsa bloggar
Bloggkommentatorerna skriver idag om att "gratis inte är gott för alla". Det handlar om att det är svårt att blogga gratis när man lägger ner mycket tid på bloggen och speciellt om man tidigare har haft det som ett extra arbete.

Flera som kommenterar säger att dom inte skulle kunna tänka sig att betala för att läsa bloggar. Men då måste man acceptera att det förekommer reklam i bloggarna också. Men detta gnäller många över ofta också. Det är för mycket reklam i bloggar, bloggare är köpta, osv. Men på något sätt måste vi väl kunna få betalt? Eller ska man inte kunna få betalt som bloggare?

Jag lägger ner oerhört mycket tid på bloggen. Att sitta och skriva recept, fota och göra kollage tar tid. Jag hade nog inte kunnat lägga ner så mycket tid om jag inte fick betalt. Speciellt recepen tar mycket tid och något extra som jag gör för er skull (jag har redan recepten så jag behöver ju skriva ner dom igen för min egen skull). Jag ser det som en hobby som har blivit ett arbete. Jag ser bloggen lite som en tidning som jag har byggt upp och nuförtiden likställs ofta bloggare med journalister (med pressinbjudningar, mm). Och tidningar har ju annonser (även tidningar som kostar att läsa)?

Kan ni tänka er att betala för att läsa bloggar? Tycker ni att det är bättre med reklam i bloggar?
#1 - Thina

Jag skulle nog inte betala för att läsa en blogg.

Nätet är så stort så att man hittar oftast det man söker ändå.

Däremot har jag inga problem med reklam på bloggarna heller som jag läser för man kan hitta riktiga guldkorn där. Det är mer än en gång jag tryckt på ett reklaminlägg och handlat därifrån, har ingen karaktär alls :)

#2 - Fnulan

Humm,, hellre reklam då, tror jag, eller inte.. Äsch vilken svår fråga! Jag känner som du, det tar mycket tid och man ger så många människor så mycket av sig själv så visst är det bättre att få betalt? Bloggvärlden kommer att minska drastiskt om det blir så att läsarna ska betala för att titta in hos oss..



Puss

#3 - Maria

Skulle inte betala för att få läsa en blogg. Det stör mig inte heller att det är reklam i bloggen.

#4 - LILITH - Borderline & mamma

Jag har absolut inga problem med att folk har reklam i sina bloggar, eller att det då och då dyker upp ett sponsrat inlägg. Dock skulle jag inte betala för att läsa en blogg, mest för att ekonomin inte tillåter det. Hade ekonomin gjort det så hade det funnits några få jag hade kunnat betala en liten peng för att få läsa, ungefär som man prenumererar på en tidning.

#5 - Mia

Haha nej skulle inte betala för att läsa en blogg så intressant tycker jag inte att det är utan mer ett tidsfördriv.



/Mia

#6 - Gaymasen

Bra inlägg!



Jag skulle dock inte betala för att läsa andras bloggar. Reklam för min del gör mig ingenting, det är en del av det hela. Men som du skriver; man lägger ner mycket tid och vill ju få något för det. I pengar. Det är en hobby som blir ett jobb som tar mycket tid.



Jag älskar att blogga. Men det vore drygt om jag inte fick NÅGOT för det. Då hade jag nog inte lagt ner lika mycket tid. :)



Sv: Min karl gästbloggade en del förr men inte längre. Han får kanske börja göra det igen. Det uppskattade faktiskt många läsare hans knasiga och mer invecklade tankar som min hjärna inte fattar. Höhö.

#7 - Marie-Louise

Om jag ska välja så blir det ju reklam på bloggarna då. jag skulle aldrig betala för att läsa en blogg. Jag personligen tycker nog nästan att detta med att få betalt för sina blogginlägg har gått till överdrift, men det beror säkert på att jag själv bara har en liten blogg och det mest för min egen skull.

#8 - Jenny i Dalby (mamma till fyra)

Nej jag skulle inte kunna tänka mig att betala för att läsa en blogg. Reklamen stör mig inte så värst heller.

#9 - Nicole

Jag skulle kunna tänka mig att betala för att läsa en/flera bloggar.

#10 - Nicole

Jag skulle kunna tänka mig att betala för att läsa en/flera bloggar.

#11 - Fröken Isakson

Hejsan,

jag skulle inte kunna tänka mig att betala för att läsa en blogg. Självklart tycker jag att bloggare ska få betalt och att det är helt ok med annonser och att få pengar för att skriva om saker. Det är ju inte ända stället sånt händer. Må så gott. Linda

#12 - Eva

Jag skulle inte betala för att läsa bloggar. Reklamen ser inte jag ens, den bara flimrar förbi. Länkar stör mig inte heller för det är ju mitt val att klicka eller inte!

#13 - Anonym

Jag skulle inte betala för att läsa en blogg. Det är mer ett tidsfördriv.

#14 - Malin....Med en gnutta ironi och en nypa salt skapar vi nåt så härligt som självdistans…

Jag skulle nog inte betala för att läsa en blogg, det skulle nog ruinera mig i såfall ;) Men självklart reklam, det störs jag inte alls av....

#15 - Rita

Jag skulle eventuellt kunna tänka mig att betala en liten slant för att läsa en blogg men antagligen skulle jag inte läsa så många då, så hellre reklam i bloggarna. Det får ju inte gå till överdrift men den mängd reklam som du har är helt överkomlig och inte alls störande. Klart ni som lägger så mycket tid på era bloggar ska få betalt för det!

#16 - Tess

Jag föredrar reklam då för jag skulle inte ha råd att betala för att läsa bloggar och då skulle jag gå miste om mycket som jag tycker är kul :-S

#17 - Ulle

Det beror nog alldeles på vad man har för innehåll samt mål och mening med sin blogg. En mammablogg skulle jag inte betala för att läsa medan jag kanske skulle kunna tänka mig att betala för div. faktabloggar, medicinska bloggar etc... Min egen blogg är enbart en måbra-sida för mig och mina nära och jag har inte ens reklam eftersom jag inte har som mening att tjäna pengar på den. En del bloggar går bort för mig där det är för mycket/fel reklam, men i det stora hela så skulle jag nog hellre läsa bloggar med reklam på än att betala för att få dem reklamfria. :)



Intressant ämne!

#18 - Jenny

Jag bryr mig inte om ifall det är reklam i bloggen jag läser eller inte. Självklart ska man ta chansen att få "betalt" för det jobb man lägger ner, annars vore man ju ganska korkad. Och jag tror att läsarantalet skulle minska drastiskt om man ska betala för att läsa bloggar, och det vill vi ju inte heller. Och "tål" man inte att det är reklma så får man väl låta bli att gå in på just den bloggen då, det är ju frivilligt att gå in och läsa liksom...

#19 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Oj det tycks vara ett ämne som snurrar runt just nu :)



Jag tycker att sponsorgrejer är helt ok så länge man själv tycker om det man skriver om :)

Och det är banne mig inte gratis att blogga.. jösses det tar tid och rum och familjen kommer i andra hand ;)



Skämt å sido... jag tror inte folk förstår hur mkt tid en blogg faktiskt kan ta :)

Den är ju ett livsverk och lite till på det :)



Kram finaste <3