bambi

Bakinspiration!


Jag har suttit på balkongen med en bit prinsesstårta (den kommer att bli min död!) och några av mina favorit bakböcker. Jag är sugen på att baka något somrigt så jag har försökt få lite inspiration och komma på någon idé på vad jag ska baka. Det är alltid roligt att försöka slå ihop två recept som man hittar eller lägga till något som man gillar. T.ex. om man hittar ett recept på halloncheesecake så kan man testa att lägga till vitchoklad eller liknande. Det är alltid roligt att testa sig fram!

En sak som ni läsare inte märker är att det är många som kommenterar gamla recept som dom har testat. Några recept som verkar vara favoriter hos er (som många har lämnat kommentarer om) är: banantårta, peanut butter swirl brownies och  äppeltosca.
#1 - Jessica

Hej och tack för en bra blogg! Jag har en fråga. Jag tycker mycket mer om ljus choklad än mörk choklad. De flesta recepten är med mörk choklad. Finns det någon egenskap som den mörka chokladen har men som den ljusa saknar eller kan man bara byta i recepten? /Jessica

#2 - BAMBI

Jessica Nej, den har inga andra egenskaper som påverkar bakningen i sig. Tror att det mer handlar om att mörk choklad är mer smakrik. Men mörk choklad har en högre smältpunkt som om det är något man ska äta med händerna så smälter ljus choklad lättare.



Men jag tror att det främst handlar om smak - så byt ut den mörka chokladen mot ljus choklad du!

#3 - Mamman till L & L

Jag testade den där pecan-kola-cheesecaken för en vecka sedan och den fick mycket gott betyg här hemma :)