bambi

Banoffee Pie med duche de leche som man inte behöver koka!
Häromdagen så fick jag ett mail från en läsare, Åsa, angående Banoffee Pie. Oftast så ingår duche de leche i receptet och då måste man alltså koka en konservburk med kondenserad mjölk i flera timmar. Detta känns både farligt (tänk vilket tryck det uppstår i den där burken!) och tidsödande. Så det lät helt klart intressant med ett recept där man inte behöver göra detta!

Jag gjorde min i ett förgräddat pajskal i en 21 cm pajform (aluminiumform) och då räckte detta recept till två pajer!Det blev oerhört mumsig resultat! För vem gillar inte banan, kolasås, grädde och choklad?



Pajskal
260 g mjöl (ca 4 1/3 dl)
½ tsk salt
110 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning
4 bananer (2 per paj)
100 g smör
1 dl socker
1 burk sötad kondenserad mjölk

5 dl grädde (2,5 dl per paj)
hyvlad mörk choklad

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, salt och smör i en bunke och vispa samma ingredienserna.
3. Till sätt en matsked vatten i taget tills du får en smidig deg. Kavla ut degen till två rund pajbottnar.
4. Grädda pajskalen i 15-20 minuter.
5. Skiva ner banan i pajskalen.
6. Smält smöret till fyllningen i en kastrull. Häll i sockret.
7. Vispa ner den kondenserade mjölken och låt det koka ihop i max en minut!
8. Häll över kolasåsen och låt pajen stå kallt i minst en timme.
9. Vispa grädde och ha på och hyvla över choklad!

#1 - Gaymasen

Alltså. Det där ser farligt gott ut. Vill ha. Nu!

#2 - ♥ Sojka ♥

Förretsen skulle du vilja göra ett gäsinlägg hos mig? :) Jag ska ju på semester den 14 Juni- 28 Juni och behöver fylla dessa dagar med gästbloggare! :)



Mejla i så fall ett inlägg med ev bilder till [email protected] och märk mejlet med "gästblogg"



Kram!

#3 - Malin...Med en gnutta ironi och en nypa salt skapar vi nåt så härligt som självdistans…

Åh, herreguud vad det vattnas i munnen nu!!!! :)

#4 - Sabina

Ser galet gott ut

#5 - Gaymasen

Jooo jag tror jag tog fem frågor från er vardera? Eller så blev de 6-4, kommer inte ihåg. Men tog så det skulle bli rättvist iaf :)

#6 - Tant Skarp

Den är sagolik.



Och går att variera på så många sätt.



/hälsn

Åsa

#7 - MiaShopping

Min kompis bjöd på banoffee för några veckor. Det måste vara en av de godaste efterrätterna! Kul att träffa dig igår!

#8 - Cilla

Jag antar att det är dulce de leche du menar?

#9 - Towis - its about me wherever I am.

och jag som älskar kondenserad mjölk som kokat i ett par timmar, kan äta det direkt med sked ur burk :)