bambi

Barnvänliga resedestinationer för alla smaker
Detta inlägg publiceras i samarbete med Skyscanner.

Vill du lata dig på en härlig sandstrand, träffa söta bonddjur mitt i stan eller stå öga mot öga med en livs levande haj? Skyscanner tipsar om barnvänliga resedestinationer för alla smaker och plånböcker.

 

Sifnos, Grekland
Genuina Sifnos är en stillsam liten ö i de västra Kykladerna som för många ännu är en okänd destination. Här finns flera barnvänliga sandstränder, fina vandringsmöjligheter och mysiga tavernor. Ön, som har drygt 2000 invånare, lämpar sig utmärkt för familjer med små barn inte minst tack vare sitt lugna hav och bilfria byn Kastro. Det går inga charterresor till Sifnos utan ön nås enklast med katamaran från Atens hamnstad Pireus; en resa som tar drygt tre timmar. Utbudet av billiga flygbiljetter till Aten är gott, men se till att vara ute i god tid för bästa pris.



Toscana, Italien
Sugen på att resa bort själv med din bebis? Satsa på “Mum and Baby Experience in Italy”! Här kan du umgås med andra mammor och deras barn, äta underbara hemlagade italienska rätter, dricka ekologiskt vin och träna yoga. Vill du sedan vila ut, sola eller gå en promenad på egen hand kan du lämna bebisen hos barnpassarna som anläggningen tillhandahåller. Fem nätter, exklusive flyg, kostar drygt 7000 kronor. I priset ingår alla aktiviteter, mat, barnpassning och transfer till och från flygplatsen.

London, Storbritannien

Första weekendresan med barnen? Satsa på ett säkert kort och ta er till London! Den brittiska huvudstaden har ett enormt utbud av aktiviteter för barn och unga och det bästa är att många av de inte kostar er ett öre. Besök någon av stadens bondgårdar som erbjuder ponnyridning, söta bonddjur och god fika. En av de populäraste stadsgårdarna är Hackney City Farm som bland annat har grisar, getter och får samt ett prisbelönt café. Londons utbud av spännande museer är stort, en favorit är The National Army Museum och dess Kid Zone; en fantastisk lekanläggning för barn under tio år. Du kan boka billiga flygresor till London från de flesta flygplatserna i Sverige.




New York, USA

En drömdestination och en återkommande favorit hos både stora och små; New York är staden med ett utbud som passa alla. Kommer ni hit under de varma månaderna; skippa shoppingen en dag och ge er ut på upptäcktsfärd bland New Yorks fantastiska lekplatser. I lummiga Madison Square Park hittar ni Moira Ann Smith Playground, en färgrik lekplats som lämpar sig för de riktigt soliga dagarna tack vare ett snurrande vattenhjul och vattensprutande bokstavsblock. Under somrarna anordnas här även speciella barnkonserter. Avsluta dagen med ett besök på sagolika leksaksaffären Dylans Candy Bar på Third Ave / 60th St. Flygbiljetter till New York finns att få från drygt 4200 kronor.



Australien

Klarar familjen av en längre flygtur är Australien en utmärkt semesterdestination. På Sydney Aquarium hittar ni en speciell avdelning helt tillägnad den söta fisken Nemo med mängder av livs levande Nemo, Dorys och Bruces. På Oceanworld Manly kan ni stå öga mot öga med livs levande hajar, ormar och andra spännande havsvarelser. Naturen i Australien är oslagbar; ett tips är att avsätta en heldag på någon av de många nationalparkerna.

#1 - trettiokg - följ min kamp mot drömvikten

Jag skulle vilja åka till alla de platserna! Låter helt underbara allihop :)

#2 - Lina

Å samarbetar du m ett resebolag? Hur får du alla samarbetsprtners? Kan vi inte ses nåt snart? Lite blogg snack kanske? Om du vill? DU o barnen får gärna komma på en playdate och fika hos oss om ni vill ? el om det e enklare o ses över en kaffe el lunch? kram kram

#3 - Lina

Å samarbetar du m ett resebolag? Hur får du alla samarbetsprtners? Kan vi inte ses nåt snart? Lite blogg snack kanske? Om du vill? DU o barnen får gärna komma på en playdate och fika hos oss om ni vill ? el om det e enklare o ses över en kaffe el lunch? kram kram