75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl socker
1 ½ dl mjölk
100 g vit choklad
80 g blåbär
Frosting
50 g blåbär
3/4 dl florsocker
300 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
4. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan skål.
5. Ha ner mjölblandningen lite åt gången i äggsmeten. Varva med mjölken och smöret. Vispa ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten i 12 formar och fördela blåbären och chokladbitar i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
7. Gör frostingen under tiden. Mixa blåbären fint med mixer.
8. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i philadelphiaosten.
9. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig frosting. Låt den stå i kylen tills den ska spritsas på cupcaksen.