bambi

Bland det tråkigaste som finns
Det oerhört lugnt och skönt på skolan nuförtiden. Jag vet inte om eleverna har tagit ett tidigt sommarlov eller om det beror på att dom går ut så fort dom har rast eller lunch. Det är i allafall väldigt lugnt och skönt, bara några få elever som sitter och pluggar ute i korridorerna.

Men idag är det nationella prov i matematik och jag ska straxt vakta en grupp. Finns det något tråkigare än att vakta prov? Speciellt IB-elevernas exams (vilket inte är idag... men ändå) för där får man absolut inte sitta och rätta eller liknande, man ska ha ögonen på eleverna hela tiden. I kanske en-två timmar... inte roligt!

Jag brukar vara rätt så noga när jag vaktar prov för jag hatar verkligen fuskare! Jag har tagit fast många fuskare under mina år som lärare. Någon har suttit på boken, många har skrivit på armar eller händer och andra har haft fusklappar lite överallt. Nästan svårast är när dom sitter med någon fusklapp mellan benen och stänger igen dom när man kommer, men om jag misstänker något sådant så brukar jag be eleven ställa sig upp  ;)
#1 - anna

vad menas med IB-elever?



Jag ogillar också fuskare! det är fusk att fuska!

Ha en bra dag

#2 - BAMBI

anna IB-elever är elever som går IB programmet. Det är ett internationellt program där alla lektioner är på engelska.

#3 - Stina

Oj där kom mitt dåliga samvete fram - som jag har fuskat på prov i mina dar :-(. I högstadiet, gymnasiet var betydligt roligare så där behövdes det inte.



Lappar i pennfodral och att skriva på sudd som det sitter papper över var en favorit hos mej. Och att skriva på armarna.

#4 - Ylva

Jag brukar tänka på det när jag gör proven, hur tråkigt det måste vara för the invigilator. Som provskrivare brukar ju tiden flyga fram men det måste ju vara tråkigare för er.