bambi

Dagens fråga: Hur gör ni med badkläder till era barn?
Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med badkläder till barnen i år. Tidigare så har barnen haft heltäckande solskyddsdräkter, så att vi inte har behövt smörja in dom så mycket (mindre kemikalier). Men det har inte varit den bästa kvalitén på dom tycker jag. Dom har snabbt blivit noppiga och uttänjda, efter två månader i Thailand var dom helt slut.


Är det verkligen värt att köpa nya solskyddsdräkter varje år eller ska man satsa på billigare badbyxor/baddräkter? Solskyddsdräkterna är ofta lite bökigare att ta av och på också. Hur tänker ni? Vad använder ni till era barn?

Sen så tycker jag att det skulle kännas så konstigt att köpa en bikini eller en baddräkt till Leah, för hon har ju inte mer att dölja än Zack??
#1 - Saga -mamma till Emilia

Vi har en både en solskyddsdräkt och en bikini till vår dotter. Solskyddsdräkten får hon ha om vi ska vara ute hela dagen. Annars har hon bikinin (men bara trosorna). Vill man inte köpa en solskyddsdräkt är det ju faktiskt bara att sätta på barnet en t-shirt om det blir risk för att de bränner sig :)

#2 - AnnaSC

jag har till Axel haft Polarn o pyrets soldräkt den håller sig bra under ett år tycker jag. Nu badar vi ju inte så mycket (pga mig då jag inte gillar att visa upp mig i baddräkt ang. ditt tidigare inlägg) så den håller bra. Blir mycket frågor varför Axel har baddräkt??? för vår del handlar ju det mest om att hans knapp (gastrostomi) inte ska trilla ut, men den är ju bra man behöver inte smörja in honom som du ju skriver.

AnnaSC

#3 - Anonym

Köp badbyxor till båda. Så kan man smörja och så ta på en t-shirt om det blir för mycket sol på skinnet.

#4 - Matilda

Fin bild!

#5 - ❤ TUMADRE - ensamstående mamma till två ❤

Badbyxor till båda? Sen är det bara att ha badponcho/linne/t-shirt när barnet behöver mer skugga.

#6 - Jenny i Dalby (mamma till fyra)

Badbyxor och t-shirt fungerar kanon!

#7 - Cissa

På somrarna använder våra riktiga våtdräkter. Skyddar mot solen och är betydligt hållbarare än solskyddsdräkter. Dessutom slipper de frysa i vattnet.

#8 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Vi har alltid kört med badbyxor till våra barn. Tore har en soldräkt, men jag tycker bara att den är bökig. Sen kan man ju alltid ta på barnet en t-shirt när dom inte badar :)



(och klart L också kan ha badbyxor!! om inte annat är det nog skönare också än en baddräkt :))

#9 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Jag har en dotter som inte tåler solen så här får vi tänka efter och till. Polarns hellånga tröja och byxa är bra och håller. Sedan är det endast zunblock som gäller här, de skyddar bäst och har riktigt bra kvalité. Jag tycker dina är för små för att vistas i solen utan något mer än badbyxor. Tänk på när du köper solkräm så har Apoteket de bästa men kolla så de är paraben fria och utan alkohol + att det ska vara 50+. Det är viktigt att smörja in ofta och på kvällen tvätta av noga och smörja in med tex mini derm.

När det kommer till huvudet så är det bästa tex polarns hatt som går att bada med eller andra som har högt uv skydd. Nu finns det även på tex Åhléns armband som ändrar färg när barns hud behöver smörjas in eller om de inte ska vistas mer i solen.

Solen tar trots en tunn t-shirt och även i skuggan, tro det eller ej men solen tar genom fönster och bilrutor med :-)

Så jobbigt är det inte att ta av en soldräkt, tänk på allt annat de kan få istället.

#10 - Frida

Min dotter har alltid haft badbyxor eller baddräkt. I somras ville hon helst vara näck på stranden, så då fick hon vara det :)

#11 - ladydahmer

jag funderar på att köpa baddräkt till båda ungarna! Antingen det eller badbrallor. som de ändå kommer ta av sig så whats the point egentligen. Nej, men jag har sett söta baddräkter utan volanger. Bland annat en tigervariant!

#12 - Lotte -baka baka liten tårta

Vi har badbyxor till alla barn i alla åldrar (äldsta är 5 år) Lätt att smörja överkroppen eller så kan de ha en t-shirt... Att ha bikini går fetbort! Baddräkt ser jag heller ingen nytta med då den ändå inte skyddar axlar/armar från solen... Så badbyxor till alla blir det även i år =)



//Lotte

#13 - Ejkej

Vi har kört på badbyxor och polarns soltröja vid behov. Tröjan har vi varit jättenöjda, och den håller utan problem två badsäsonger. Med lösa badbyxor blir det inte heller så bökigt. Skulle vägra bikini, det finns inget att skyla. Baddräkt tycker jag verkar bökigt och ser ofta barn på badhuset som axelbanden har halkat ner för och som någon ovanför sa så skyddas ändå inte axlarna.

#14 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Vi kör badbyxor och stor t-tröja.

#15 - Josefine

Jag har också funderat på vad jag ska köpa... Funderade på PoPs heldräkt, men kanske inte är värt det om dom bara håller en säsong? Det blir nog en sån till 1-åringen iaf, men till 4-åringen vet jag inte... Den som lever får se! :-)

#16 - carro

Till mina barn när de var i den åldern har jag använt badbyxa och t-shirt. Har en av varje kõn. Jag tycker hela grejen med bikini till barn är helskum. Bojkott från min sida.

#17 - Jo

Nej men... Precis detta satt jag och funderade över imorse! Toppen, fick lite tips och tankar.



Vår dotter fyller ett i sommar, vi kör nog på en solskyddsdräkt denna sommaren. Var hade ni köpt era som blev noppriga?



Tycker också ni kan köra på badbyxor till båda barnen, om ni inte kör på heldress dvs.



Tigerbaddräkten har jag också sett, den är väldigt cool!

#18 - Caroline

De flesta barn som är i dina barns ålder som jag ser på stränderna är nakna, möjligtvis har de badbyxor på sig. När de sitter i sanden och leker brukar de ha en tröja eller badponcho på sig.. Måste ju vara jätte jobbigt att ha helteckande soldress, tänker själv på när jag badar i våtdräkt på mig och sedan kommer upp på land, det blir ju iskallt. Aldrig att jag skulle ha på mig den på land.. Måste ju vara samma känsla för barnen..

#19 - Sanna

Min dotter har baddräkt och en solskyddsdräkt ifrån Zunblock.



Kram Sanna

#20 - Lina

Jag föredrar solskyddsdräkter fortfarande på oscar, de var perfekta i Thailand och han brände sig inget trots ca 35 gr värme.... Jag kommer snart att tävla ut på min blogg du får passa på att tävla då :)



jag e ju så sugen på din form ;) Hur gör vi? Nån date kanske? Vart bor ni? El nåt event på G? Ha ne bra kväll kram kram

#21 - Mia

Här kör vi med badbyxor och t-shirt fungerat de senaste 6 åren :)



/Mia

#22 - Lilla Mysan

Varför måste du köpa bikini eller baddräkt till Leah? Jag köpte ett par superfina badbyxor med hajar på till Elvira på Åhléns. Helt könsneutralt, dessutom. Underdelarna till bikinisar är ju ofta i lite tangamodell och med volanger och blommor och sånt tjafs.

#23 - BAMBI

Lilla Mysan Nej, men det är ju det jag menar... att det skulle bara kännas konstigt? Jag har inte tänkt köpa det heller, men jag vet att många gör det!

#24 - Mia

Badshorts är perfekt till kille som tjej samt solhatt...



Söt bild :)

#25 - Helena

Nä, friska människor som vi tycker inte att små barn har något att dölja! Men jag skulle aldrig låta våra barn gå utan baddräkt/tröja på offentliga stränder, för jag vet att tillochmed dessa små flickkroppar kan observeras/fotograferas och användas i hemska syften. Av samma anledning är jag även väldigt restriktiv med vilka bilder av våra barn som får finnas på internet. Bara för att det är baddräkt behöver det inte vara volanger.

#26 - Linda

Såå dyra är de ju inte att det gör ont att köpa nya en gång om året (solskyddskläderna menar jag). :-D



Sonen fyller 1 år så att han ska ha solskyddskläder är ingen fråga. Dottern på 4 år har också fått en ny, långärmad dräkt men hon vill även ha "baddräkt som alla andra" så en sån ska hon också få.



Bikinis på så små tycker jag är fjantigt. Hellre då en baddräkt som skyddar lite mer. Annars finns ju även badlinne och badshorts.



Fast jag tycker ändå att de är så små, ffa Lea, och ljusa, att solskyddsdräkter inte är fel. :-)

#27 - Tess

Vi kommer köra med de badbyxor som Connor haft på babysim. Och så skyddar vi även med parasoll när vi är på stranden + solkräm.

#28 - Karin

Här ifrån har jag beställt ett par snygga rosa :) prickiga badbyxor till min Amanda



http://www.babysimshopen.se/



Vi kommer köra på badbyxor samt solskyddsdräkt vid behov. Baddräkt känns bara onödigt kallt för överkroppen.

#29 - Anonym

Kör baddräkt till min 2,5 åring och smörjer med Dermalogicas solskydd som är utan parabener.