bambi

En skinande ny bebis
Igår på bussen så stod det en annan mamma med sin bebis i barnvagn bredvid oss. Efter ett tag så kunde jag inte låta bli att titta på barnvagnen, bebisen, filten och kläderna. Allt såg så NYTT ut. Inga noppor, ingen smuts eller fläckar. Allt från barnvagnen till bebisens kläder såg verkligen helt nytt ut, trots att bebisen var runt ett halvår gammalt. Det var nästan som om hela barnvagnen inklusive bebis och allt glänste!

Tänk att ha en skinande ny bebis! Och när jag tittade ner på Leah som satt i vår vagn (som ser allt annat än ny ut) i hennes sandiga skor och fläckiga byxor. Vilken kontrast!

Sen tänkte jag att hennes bebis kan inte vara en kräkbebis och/eller en bajsbebis. För då måste man tvätta allt hela tiden och det blir fläckar och noppor. Så var det inte riktigt med våra barn. Med Zack köpte jag det mesta secondhand i början och Leah var en riktig kräkbebis (och så fick ju ärva mycket av Zack förstås)....


En liten Zack i en secondhand jacka...

#1 - Kicks

Seconhand är perfekt till bebisar! De växer ju så fort!

Jag brukar köpa stora fina klädpaket på blocket för nästan ingenting alls :)

#2 - Maria

Second hand och ärvda kläder fungerar alldeles utmärkt till små barn tycker jag med. Som sagt, de hinner ju knappt använda det innan det är dags att byta kläder för att de har kräkts/bajsat på de, så då blir de ju noppiga med en gång. Att de sedan växer är ju bara ett faktum.

Jag ser det som så, att vi låter bli att köpa massa nya, dyra kläder och kan vara hemma längre med vårt barn mot att inte ta ut lika mycket föräldradagar. Men det är mitt val, sedan får andra göra precis vad de vill :)

#3 - Saga -mamma till Emilia

Äsch, såna där "perfekta" barn och föräldrar känns bara fejk tycker jag.. De måste ju lägga all sin tid på att tänka på hur saker och ting ser ut (?) Huvudsaken är att barnet mår bra :)

#4 - Lumsan

Får man lov att ge bort second hand inköpta kläder till barn eller är det bara föräldrarna själv som får göra valet?