bambi

Frågestund!



Jag vet att det är en hel del nya läsare som har tillkommit under aprilmånad så jag tänkte att det kanske var dags att köra på en frågastund. Det var ju ett tag sen jag hade nån också... 

Är det något ni undrar över? Kanske gällande mitt lärarjobb? Bloggen? Kärleken? Familjen? Resor? Odd Molly? Recept?
#1 - Caroline

Vad tyckte du var svårast när du började på ditt första lärarjobb? Vad tycker du att jag som nybakad lärare (färdig i juni) ska tänka på när jag börjar jobba i höst?

#2 - hanna

Har du jobbat som något annat innan du blev lärare? Skulle du vilja ha fler barn? Hur skulle du vilja beskriva dig själv? Vad lyssnar du på för musik? Har du något drömresmål? Hur kom du på att du skulle börja blogga? Är det jobbigare att ha två barn än ett barn?

#3 - Mina

Vilka egenskaper värderar du högst hos din make och hos vänner? Har du många vänner? Vill du ha fler barn? Vart står du politiskt?

#4 - Malin

Vad är det svåraste på IB för eleverna, tror du?

#5 - Pudding

Undrar vad du använder för pappersformar, när du gör muffins/cupcakes? Tycker själv att det är svårt att hitta några bra... Använder du plåtform+pappersformar när du gräddar dem eller gräddar du utan plåtform?



Och så är jag lite nyfiken på hur din nya frisyr ser ut baktill och från sidan!



Och en sista fråga - hur gör man för att se alla dina smarriga recept? Satt och tittade på bakverken idag, men jag kan endast se dem som är på första sidan - kan liksom inte se allihopa.... men det är kanske min dator som det är knas med?

#6 - Helena

Hur länge har du arbetat som lärare?

#7 - Sofie

Hej! Du är en helt otrolig bloggare, bäst i hela Sverige! och du är så duktig! Vill bara säga att du inte får glömma bort att ta hand om dig, att inte stressa sönder!

Hmm, nån fråga också kanske:

vad ska man göra när ens tvååring börjar "trotsa" ute, å skriker å så? Känns som man får blickar av andra som tror att man e elak förälder när det enda man vill göra e å trösta..

vore himla kul med fler vardagsmatrecept, här tryter fantasin!

Tack!

#8 - Carola

Min fråga handlar om..socker :)



Eftersom du bakar en hel del funderar jag på hur du håller dig i trim (för du ser ju inte överviktig ut eller något trots alla delikata bakverk :)). Tränar du och vad isåfall?



Sen funderar jag också på om ni har några restriktioner för barnen med socker. Höll ni dem från det till en viss ålder, får de äta bara vissa dagar, en viss mängd osv?

#9 - Johanna

hej! Vad är dina starka respektive svaga sidor som lärare?

#10 - Frida

Jag gick ut IB förra året, och jag älskade utbildningen. Min mamma som är lärare (inte på IB) däremot hatade deras upplägg och tyckte att de lägger alldeles för mycket fokus på de sista proven. Vad tycker du som faktiskt är lärare på en IB-skola? Gillar du strukturen? Och vilken skola jobbar du på (om du får svara på det) :)

#11 - Luxxie

I ditt recept på nougatrutor, ska det vara vaniljsocker eller bakpulver i dom? :)

#12 - Sandra

Rakar du benen? Frågar för att jag såg en bild på dina ben på lady dahmers blogg!

#13 - Alexandra (KAKHUSET)

Hej! Jag ska skriva en essay i social psychology. Den ska handla om ett relativt recent event som det skrivits om i media och som kan förklaras utifrån theories i social psych. Eg. bystander effect. Jag tänkte direkt på den lilla kinesiska flickan som blev påkörd av flera gånger och ingen brydde sig. Detta skedde dock i Okt 2011 och jag får endast välja nyheter från 2012. I och med att du är insatt i social psych så tänkte jag höra om du har några förslag på nyheter från 2012 som skulle kunna vara intressanta att förklara ur ett social psych perspective? :) Tack tack tack! :) Hälsningar från Sydney

#14 - Linn

Som vanligt väldigt OT, men värt ett försök :). Hur lång tid har maken kvar på notarietjänstgöringen? Vad har ni för tankar om upplägg för arbete inom familjen efter det? Är maken sugen på att ge sig ut i det privata igen eller anser ni "kostnaden" för det vara för hög för familjen? / Sjäv gift med en jurist och kämpar för att hålla arbetstiderna på rimlig nivå.

#15 - a-k

Här var du himla fin! =)

#16 - Malin

Hur går det med husplanerna?

#17 - Sara

Vad tycker du om det nya betygssytemet? Jag har hört att många tycker det är jättesvårt och jobbigt och att alla får lägre betyg nu än när det gamla systemet fortfarande var i bruk.

#18 - Sara E

Jag har en fråga om läraryrket. Jag ska börja lärarutbildningen till hösten. Jag var osäker på om jag skulle välja den eftersom man hör så mkt dåligt om läraryrket. Dålig lön, dåliga villkor m.m. Trots att jag egentligen tycker att det låter som ett spännande jobb gjorde allt annat mig osäker. Så jag undrar vad du tycker om att arbeta som lärare? Hur är det om man jämför med hur det framställs i media? Känner du att du valt rätt yrke?