bambi

Grannfejden fortsätter...
Idag har vi alltså varit runt på Tom Tits hela dagen, men precis när vi skulle gå så öppnade grannen sin dörr och säger "Vi sover faktiskt här inne!".

Detta var då klockan 10.15 och barnen hade kanske busat lite utanför vår dörr (dom var ju ivriga att komma iväg) i max 2 minuter. Så vi fattade verkligen ingenting?!?! Och jag måste säga att våra barn är faktiskt rätt så lugna utav sig (det får vi alltid höra) så jag undrar vad hon lever i för värld egentligen? Ska vi hålla fast barnen fram till lunch-tid på helgerna??

Del 1 av grannfejden hittar ni här.... vette tusan hur detta ska sluta när hon håller på så här. Vi blev så paffa idag så vi visste inte ens vad vi skulle säga!


P.S. Glöm inte att kika på mina tradera-auktioner som slutar snart och missa inte att tävla om det fina olivoljepaketet!
#1 - tindra

Men ärligt! dem får lägga av!!

#2 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Känns lite som att dom inte passar för att bo i hyreshus. För ärligt. Vilken vuxen kan inte också störa när klockan närmar sig mitt på dan? För man måste ju få leva i sitt egna hem ...

#3 - Hanna

Mäh, så där kan hon ju inte hålla på....

#4 - Nelin

Nu får de ge sig! Det är inte morgon, det är förmiddag. Jag tycker för övrigt att föreningens regler för tvättstugan, om de nu har sådana, är en bra fingervisning för när man ska vara extra hänsynsfull. Hos oss får man ex tvätta mellan 7-21 på vardagar och 9-21 på helger, för att de andra tiderna ska inte de som hör maskinerna behöva störas. Då känner jag att ungefär samma tidsspann går att applicera på "störningar" i övrigt.

#5 - Ejkej

Nej men allvarligt?! Droppa en förpackning med öronproppar i deras brevlåda eller nåt!

#6 - AnnaSC

Ring och prata med er värd på måndag och berätta hur det ligger till.

#7 - Linda

Då är det väl dags att stiga upp...

Så himla lyhört kan det väl knappast vara.. Jag tycker hon verkar riktigt störd!!

#8 - Sussi

Hejsan



undras om hon inte har fått nå på länge när man är så... man måste ju bara undra 10 på morgonen. Ett hyreshus måste man tåla lite ljud. Och spec vid 10!!! Hon måste ha problem, el han!!!

Ta och prata med värden hur ni ska gå vidare.

De kan annars sluta åt andra hållet, om man har otur, bättre att man tar kontakt med värden och berättar hur de ser ut. Och prata med andra hyresgäster hur de ser på saken osv. Ser de på ett annat sätt, ja då vet ni.

Kanske är det de som måste flytta på sig om de inte klarar av lite ljud. Man måste inte vara dödstyst hela dagen el vara Ute hela dagen.

Ha en bra kväll ändå

Sussi

#9 - Rita

Håller med AnnaSC! Ring och berätta snarast så att ni får klagomålen dokumenterade så snabbt som möjligt. På det sättet kommer det inte som nån överraskning sen om allting eskalerar, vilket jag verkligen inte hoppas. Det låter ju helt sjukt att klaga på att grannarna stör kl 10.15!!

#10 - Hanna E

Nu vet jag inte hur ni bor och om ni har någon störningsjour, men jag tycker att du nästa gång helt enkelt ska hänvisa till den (fast de brukar inte vara tillgängliga vid 10-tiden) eller värden/styrelsen.



När jag bodde hos en värd inom allmännyttan så var det ok att borra i väggarna kl 8 vardag som helgdag. Efter kl 20 så fick man inte borra och efter kl 22 så skulle man visa ytterligare hänsyn genom att inte spela hög musik, duscha mm



Sen finns det alltid personer som tycker att man stör och som egentligen inte ska bo i flerbostadshus. Jag har haft flera såna grannar och jag har bara ignorerat dem. Dock har jag noterat dagar och tider de har klagat utifall att de kontaktar värden. Men det är ingen som jag gjort det då de vet att de inte har något att komma med.



När jag flyttade från min senaste egna lägenhet så klagade tom en av grannarna på att flyttbilen stod framför hennes köksfönster i 30 minuter.

#11 - Erika

Jag kommer ihåg när jag var väldigt ung och inte hade några barn och kunde sova heeeela dagen lång. Man vart ju skitsur på grannarna eller om man hörde väsen utanför innan 12 typ! Men man visste ju innerst inne att det var en själv som sov alldeles för länge :)

Hoppas verklugen det löser dig, det blir ju så otrevligt om man ska va oense med grannar.

#12 - Cilla

Hon verkar ju knäpp, eller har helt enkelt aldrig bott i flerfamiljshus och förstår inte riktigt var normala gränser går för hur mkt man får störa varandra.

#13 - hanna

Jag håller med de andra talarna. De ska nog inte bo sådär och kl 10 ska man få kunna väsnas. Vad lever i för värld undrar jag?

#14 - Luxxie

Men herregud, så där kan hon ju inte hålla på. Be henne skaffa öronproppar om hon inte klarar av ljud på förmiddagen. Vad sjutton, bor man i hyreshus får man väl räkna med att grannarna låter lite grann. Efter 7 är det väl inte konstigt. Då är det man själv som får ändra på sig, med öronproppar till exempel. Man kan ju inte kräva att alla andras liv ska kretsa runt en själv.

#15 - Leeeena

Kan hålla med föregående talare men för att undvika att grannsämjan blir sämre kan ju ni vuxna göra er klara innan ni "släpper ut" barnen i trapphuset?

#16 - Tess

Barn ska inte vara helt tysta. De är ju barn. Och om de leker vid den tiden så är det förmiddag, INTE morgon. Iaf i min värld.