225 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
4 ägg
½ tsk vaniljessens (alt. 1 tsk vaniljsocker)
3 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
200 g jordnötssmör
100 g choklad (chips eller hackad)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop smör och socker krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget.
4. Rör ner vaniljen, bakpulvret och mjölet. Rör om tills smeten är helt slät.
5. Rör ner jordnötssmöret och chokladen (det gör inget om det inte är helt blandat)
6. Fyll formar upp till 2/3 delar och grädda i ca 20 minuter.
Frosting
3 dl grädde
300 g philadelphiaost
½ tsk vaniljessens (alt. 1 tsk vaniljsocker)
2-3 dl florsocker
1. Vispa grädden hårt.
2. Blanda philadelphiaost, vanilj och florsocker i en annan skål.
3. Blanda sedan ihop dom två skålarna och vispa tills det är lätt och fluffigt.
4. Spritsa och dekorera dina cupcakes. Jag använde mig av jordnötssmörs chips till dekorationen (jag köpte dom i New York så jag vet inte om dom finns att köpa här i Sverige).