bambi

Kan man börja gå i högklackat när man är 30+?
En vän och jag satt och diskuterade förut varför hon kände att hon inte helt plötsligt kunde börja använda högklackat. Hon tycker att det är snyggt men ändå så går det inte. Det tar emot. Samma sak med läppstift och en massa annat. Det kan vara jättesnyggt - på andra - men det känns liksom inte som jag.

Det handlar förstås också mycket om svårigheterna att ändra på vanor och sin egen självbild. För oftast så förknippar man vissa attribut med dessa saker och man känner att dom attributen inte är tilltalande eller passande ens egen självbild. T.ex. så förknippar jag läppstift med tanter, det är något som min mamma använde... så även om jag kan tycka att det är snyggt ibland så skulle jag ha svårt att ha det varje dag. Det identifierar mig inte med "tant" (än) så därför känns det så fel (obs! detta är mina egna föreställningar och behöver inte ha någonting alls med verkligeheten att göra! jag försöker bara att illustrera ett exempel).

Jag har även en annan vän som tycker att det är snyggt med Odd Molly och Hunter stövlar. Hon äger till och med en Odd Molly jacka och ett par Hunter gummistövlar. Men så använder hon aldrig dom (någon som känner sig träffad?)!!! Och det beror förstås på att hon förknippar vissa attribut med Odd Molly och Hunter-stövlar (typ lattemammor) och hon känner inte att det stämmer överens med hennes egna självbild. Men hon har inga problem med att andra har dessa kläder (hon umgås ju med mig!) och kan tycka att det är snyggt på andra men har svårt att ta på sig det själv...

Men om man nu ändå vill försöka använda högklackat/läppstift/Odd Molly och det tar emot så får man nog försöka börja i små doser. Skit i vad andra tycker - eller vad du tror att andra tycker för oftast sitter det bara i huvudet. Om man kanske har ett par högklackade skor eller en Odd Molly tröja till annat som man brukar ha på sig så blir det inte ens sån drastisk förändring och kanske inte känns så jobbigt? Men det kan vara svårt att sudda ut dom egenskaperna och attributen som man förknippar med vissa plagg/saker/märken!
#1 - Malin- Kalles mamma

Precis så är jag. Har försökt jättelänge med att se mer "vuxen" ut. Visst det är jättekul att folk tycker man ser ung ut, men att jag ska se ut som 17 när jag i själva verket är 32 är inte alltid så kul. Som högklackat till exempel, supersnyggt men jag känner mej så fel i det. Det slutar alltid med ett par slitna converse. Men jag ska nog försöka göra som du skriver, att ta lite i taget och skita i va andra tycker. För i själva verket är det ju bara jag som tycker det ser fel ut :)

#2 - ladydahmer

HAHAHA JAG ÄR INGEN JÄVLA ODDMOLYYHUNTERMAMMA! (jackan använder jag dock. Men känner alltid ett behov att FÖRKLARA mig)

#3 - Anonym

Ha! Ha! Jag förknippar Odd Molly med tant men läppstift med sextiden vanp :-) Finns ju inget snyggare än höga klackar!

#4 - Anonym

Sexig vamp ska det stå på läppstift

#5 - Anna, Gbg

Jag känner egentligen tvärt om mot din rubrik. Det är nu när jag är 30+ som jag verkligen vågar gå i högklackat och läppstift. Jag tyckte att det var tantigt innan men nu tycker jag det är fashion och jag känner mig cool när jag har det! (jobbar i modebranschen och på kontoret där har många högklackat och läppstift) Odd Molly och Hunter stövlar skulle jag dock inte ta i med tång ;-) Det är en stil jag definitivt inte vill bli förknippad med eller tycker är speciellt snyggt. Heller dressat i enkla färgblock med läppstift och klackar!

#6 - lisa

Lattemamma...nej verkligen inte!

Använder däremot Odd Molly varje dag!

lisa (som jobbar med musik, 4 barnsmor och snart 49, gillar inte latte)

#7 - Natali BLOGGAR OM LIVET ♥ ♥ ♥

Jag bryr mig inte alls, älskar höga klackar. Bryr mig föga om att jag är 34 år dansar gärna i så höga klackar som möjligt och struntar i att jag kanske inte bör ha samma bikini som jag hade för 15 år sedan på stranden. Jag tar inte på mig sådant som jag inte gillar helt enkelt.

#8 - Anonym

När jag ser Odd molly och hunter stövlar så tänker jag på folk som vill se yngre ut vad de är. Sen tycker jag inte alls att det är snyggt heller ....

Men högklackat och läppstift ger jag tummen upp för.

#9 - Tess

Jag har ibland känt att jag inte kunnat vara på ett visst vis på grund av ANDRAS bild av mig. Jag är en väldigt varierad person (som jag tror de flesta är) och kan ena dagen gå i mys och nästa vilja ha snygg klänning på mig. Men jag har känt att folk förväntar sig den där "jag bryr mig inte"-personen och därför har jag dragit mig för att klä upp mig. För några år sedan förändrades det och jag har jobbat på att jag inte behöver vara en viss uppfattad version av mig själv. Det jag var mest orolig för med att förändra mig och vara olika från dag till dag var att folk skulle tro att jag inte hade någon egen åsikt och "vände kappan efter vinden", något som inte alls stämmer. Jag har insett nu att JAG vet att det inte stämmer och då spelar det ingen roll vad någon annan tror/tycker.

#10 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Jag röstar LÄTT för högklackat :) ME LIKE!!! :)



Det är ju snyggt ju :) Så varför inte?? Så länge man själv känner sig bekväm i det man sätter på sig så är ju allt helt ok...

Tror det är många som anser att jag kanske inte skulle ha Desigual heller... men varför inte? Jag trivs = Jag har det på mig!!



Kram