bambi

Köttgryta med syltlök
Här kommer ett recept på en enkel och mycket god köttgryta. En favorit hos barnen!  :)




400 - 500 gr nötkött
1 gul lök
2 dl creme fraiche
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk senap
1 msk kalvfond (alt. buljong)
½ burk syltlök
spadet från syltlöksburken

1. Strimla köttet i mindre bitar och hacka löken.
2. Fräs kött och lök och blanda sedan alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
3. Låt småputtra i ca 20 minuter tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar.
#1 - Tess

Låter gott. Aldrig ätit syltlök, går det att beskriva smaken :)?

#2 - Anna

Mmmm syltlök! Gör sig strålande i köttgrytor ju :-)

#3 - BAMBI

Tess Skulle nog beskriva smaken som mildare och lite sötare lök. Perfekt lök för barn, eller att vänja dom vid lök!

#4 - Mazlin

Vi gör en liknande fat har även i oliver och någon kryddigare korv