bambi

Min kropp får nog en chock...



...av alla vitaminer och nyttigheter som jag har stoppat i mig idag. Men den kanske har blivit van vid att varje sommar så blir det så här? Man äter jordgubbar, hallon och blåbär nästan varje dag... men under vintern kan det - ärligt talat - gå en vecka utan att jag äter en frukt! Men jag började ju äta papaya en gång i veckan för ett tag sen, så jäkla gott och ett mirkelmedicin för kroppen (läs själva under länken)!

Synd bara att frukt och bär ska vara så dyrt. En papaya går på 100-120 kr och en ask jordgubbar/hallon/blåbär 20-50 kr, massor med pengar i längden!
#1 - Caroline A

Sv: Ja, visst är de roliga! :-)

#2 - Katta Kvack

Oj? Jag hade faktiskt ingen aning om att papaya var så himla dyrt.

#3 - CL

Vart köper du dina guld-papayor som kostar så mycket? Aldrig köpt en papaya för över 30 kr.

#4 - BAMBI

CL Allvarligt???? På ICA kostar papaya 69 kr/kg och på Hemköp 79kr/kg. Och oftast så väger dom ju nästan 1 ½ kg. Vart kan man köpa en för 30 kr?!?!? Tell me tell me!!

#5 - Natali BLOGGAR OM LIVET ♥ ♥ ♥

Jag gillar inte frukt öht, men älskar bär och grönsaker. Så under vintern blir det massa grönsaker och på sommaren grönsaker och bär. Så lyxigt att bär inte kostar en förmögenhet.

#6 - Marie

Fast i längden är det nog billigare med frukt och grönt än socker och andra sötsaker. Tänk på vilka sjukdomar som kan uppstå. Man håller sig friskare med annat än bakverk och i längden tror jag det lönar sig...

#7 - BAMBI

Marie Men bakning handlar inte bara om att äta bakverken. Ibland bakar jag till och med sånt jag inte tycker om!

#8 - Sofie

Jag håller med Marie. Här äts det massor av frukt varje dag blir nog minst 5 kg i veckan och då är det jag och barnen som äter det grönsaker går det också mkt av, tycker det är ok att snåla på mkt men jag tycker det är viktigt med bra mat. Anpassar vilken frukt och grönsak efter säsong bär och sånt äts bara på sommaren när det är billigt.

#9 - Marie

Bambi: Jag menade inte bara dina bakverk utan godis och socker överlag.



#10 - Anonym

På Ica maxi kostar en papaya 20:-??

#11 - Caroline

Se till att köpa frukt på fruktstånd. Där är det oftast betydligt billigare! Du som bor inne i stan har säkert nära till några bra ställen!

Vi äter mycket frukt året om, just frukt och grönt är något vi aldrig snålar in på, då drar jag hellre in på andra saker.. ofta gör vi fruktsallader eller skär upp lite olika goda frukter i stavar eller "mumsbitar" så kan man äta det som godis på helgen eller kvällsfikat..

#12 - Anna - om konstnärslivet i Paris

Här i Paris kan frukten vara riktigt dyr, men jag har bestämt att hellre lägga pengarna på dyr frukt än billigare sötsaker. Det går sådär, men lite bättre än innan iallafall! :) Blev riktigt, riktigt sugen på jordgubbar nu när jag såg ditt foto.. Åh.

#13 - Sara

En helt annan fråga! Din plastskål med lock, vart köpte du den?

#14 - BAMBI

Sara Det är en Tupperware-skål :)