bambi

Ostgratinerade baconbiffar



Gårdagens middag blev en riktig hit hos hela familjen. Såsen satt Leah och slevade i sig, haha! Även detta är en maträtt så sköter sig självt lite grann i ugnen (efter en förberedelser), ni kanske har märkt att jag gillar såna maträtter?

Såsen innehåller lite socker. Socker är en riktig bra smakförstärkare och jag tycker inte att man ska vara rädd för att använda lite socker i maten (i måttliga mängder fröstås!!). Sen så har jag använt grillbacon som är en ny slags bacon som är lite tjockare så dom passar bra att lägga på grillen eller när man vill ha lite matigare bacon i någon maträtt.



500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 ägg
½ msk soja
peppar
½ dl mellangrädde
bacon

Såsen
4 ½ dl mellangrädde
1-2 msk tomatpuré
salt och peppar
1 msk socker
körsbärstomater

riven ost

1. Börja med att blanda färsen med löken och ägg. Ha sedan i soja, peppar och lite grädde.
2. Forma färsblandningen till så många biffar som du har bacon skivor (ca 5-7 st). Linda om baconskivor om biffarna.
3. Bryn biffarna tills dom har fått fin färg i en stekpanna.
4. Sätt på ugnen på 225 grader.
5. Ha i biffarna i en ugnsform.
6. Häll i grädde i stekpannan och vispa ihop grädden med stekskyn från biffarna.
7. Ha i tomatpuré, salt, peppar och lite socker. Vispa ihop och låt koka någon minut. Häll över biffarna.
8. Lägg i tomaterna i såsen och ha på riven ost ovanpå biffarna.
9. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.


#1 - Ulle

Gud vad gott det lät, och SÅG ut. :) Ska definitivt prova!

#2 - Fröken M

det såg ut som en rätt helt i min smak :)

Kram

#3 - Sussi

Hejsan



Mmmmm mumsig de ska jag prova på att gör apå fredag.

Ser så himla gott ut.



ha en trevlig torsdag

Sussi

#4 - Marie Ström

Ser mycket gott ut, verkligen värt att testa en dag! =)

#5 - Jo

Ser smarrigt ut! Ska prövas vid tillfälle! :-)

#6 - Sofi

Det såg riktigt gått ut detta. Det måste jag testa. Ha en bra dag! Sofi

#7 - Ulle

Nu har jag lagat detta, ååh så gott! Även skrivit lite om det här:
http://julam.nu/?p=5535