bambi

Päronpaj
I fredags så testade att göra päronpaj för första gången! Den blev mycket godare efter att fått stått inne ett tag extra på eftervärme. Härligt med varma päron och kall vaniljglass!



Så här gjorde jag min päronpaj:

ca 800 g päron
kanel och socker
150 g smör
5 msk socker
2 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 dl kokosflingor

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Börja med att skala och kärna ur päronen. Skiva dom sedan och lägg i en pajform.
3. Strö över lite socker och kanel.
4. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och ha ner socker, vetemjöl, havregryn och kokosflingor. Rör om till en grynig massa.
5. Klicka ut och fördela ett jämnt lager över päronen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna pajen stå inne i eftervärmen i minst en kvart.

#1 - britta bloggar

Åh päronpaj som är så gott! Ännu bättre med lite kardemumma!

#2 - Sara

Så mycket gott det finns på din blogg. Jag tänkte göra blåbärsmuffins med vit choklad idag och undrar om man kan frysa in dem med frostingen?

#3 - BAMBI

Sara Det är nog bäst att frysa in dom utan frosting!