bambi

Svar på dom sista frågorna...
Sara E om Frågestund!:
Jag har en fråga om läraryrket. Jag ska börja lärarutbildningen till hösten. Jag var osäker på om jag skulle välja den eftersom man hör så mkt dåligt om läraryrket. Dålig lön, dåliga villkor m.m. Trots att jag egentligen tycker att det låter som ett spännande jobb gjorde allt annat mig osäker. Så jag undrar vad du tycker om att arbeta som lärare? Hur är det om man jämför med hur det framställs i media? Känner du att du valt rätt yrke?

Svar: Jag tycker att det är rätt så överdrivet hur läraryrket framställs i media. Lönen är inte så dålig och att ha lediga lov är en stor fördel. Men även friheten i yrket, att själv få utforma kurser är jätteroligt! Vissa dagar kan man bli dränerad på energi efter några jobbiga lektioner men oftare så går jag ifrån lektioner med mer energi och en enorm glädje.

Det är så mycket jag vill göra i livet så jag tror inte att jag kommer att jobba som lärare resten av mitt liv. Jag har drömmar om att utbilda mig till psykolog eller starta ett litet café/bageri. Jag har massvis med drömmar och alltid en massa idéer som jag vill förverkliga!


Carola om Svar på frågestunden - del 1:
Skulle du vilja utveckla det där med att du är avundsjuk på dem som har bara ett barn? :) Är nyfiken bara för att jag som bäst själv funderar på när syskon är aktuellt (vi har ett barn nu). Vill ha syskon tidigast när hon är 3 år (själv skulle jag bara bli stressad över att ha två riktigt små barn är jag ganska säker på). Om du i förhand skulle vetat hur det är att ha två barn, skulle du/ni då väntat med att skaffa syskon tror du? Hur länge isåfall? Hur många år tror/tycker du är lagom mellan barnen?

Och tycker du att det är mycket svårare att hinna med parrelationen nu än när ni bara hade ett barn?

Skulle bli glad om du vill svara på denna fråga också för jag funderar som sagt mycket på den just nu :) Dina läsare får gärna kommentera vad de tycker också! :)

Svar: Det gick ju lite väl snabbt att bli gravid med Leah. Jag hade nog gärna väntat så att det var kanske 3 år mellan barnen. Det är verkligen tufft med två små barn och man behöver ha MYCKET packning om man åker någonstans. Ett tag när vi hade två blöjbarn och Leah drack välling och åt barnmat så var det ju alltid nåt man glömde hemma om man åkte iväg.

Med två små barn så är risken stor också att åtminstonde EN av dom blir ledsna/kinkiga/arga och då är det inte alltid lätt att trösta och ta hand om den om man har en till liten (och är ensam med dom).

Men det känns som att det blir lättare och lättare hela tiden och jag tror att dom kommer få ut mycket glädje av att vara rätt så nära varandra i ålder. Dom vill ju leka med samma leksaker nu (vilket i och för sig inte alltid är positivt för ibland blir det bråk om sakerna) och kan leka tillsammans. Dom har nästan samma storlek i kläder, vilket är rätt så praktiskt också.
#1 - Gunilla

Själv fick jag 4 barn på 4 och ett halvt år.

Jag fick tvillingar för tidigt födda, när den förstfödda var 17 månader. När tvillingarna var 3 år fick jag den sista.

Tyckte aldrig att det var några problem. Jobbigt ,javisst, särskilt när tvillingarna var små och skulle äta med 3 timmars mellanrum. Jag hade ju 3 blöjbarn samtidigt, och var i regel ensam om att ta hand om dom, eftersom min man låg borta på jobb mellan måndag till torsdag.

Det som var jobbigt var när min största son fick diabetes när han var 6 år.

Då var tvillingarna 4,5 och lilleman 1 år.

Men det gick det också.

När barnen blev större saknade dom aldrig lekkamrater dom hade varandra och dom är i dag väldigt bra kompisar och ställer upp för varandra i vått och torrt.

Jag har aldrig ångrat att det är så tätt mellan dom , utan tycker bara att det varit positivt.

Vi hade alltid med oss alla barnen på semester,det var aldrig några problem.

Hur tätt man skall ha mellan barnen är nog väldigt individuellt, det som passar för mig behöver inte passa för någon annan, utan man får nog känna efter hur man vill ha det.

#2 - Tess

Mellan mina barn är det 1 år och 10 mån, flicka och pojke. Jag upplevde det som att det var tuffast de första 6 månaderna. Men efter det har det bara blivit lättare och lättare.

Nu är de snart 4½ och 6 år och jag märker varje dag vilken glädje de har av varandra och har haft de senaste åren.

Så för mig är jag bara glad att de kom så tätt som de faktiskt har gjort :)

#3 - Marie S

Har 2 år o 5 månader mellan våra barn, en pojke o en flicka. Minns inte att det var så jobbigt. Det var jobbigt ibörjan men när man väl var inne i allt med blöjor på två barn, packning för två barn osv så gick det som en dans. Har aldrig (ååå vad jag ljuger) ångrat att vi skaffade barn med 2 års mellanrum. ;D Det som har varit jobbigt är att vår minsta inte har sovit så bra om nätterna, var inga problem så länge en av oss var hemma men när båda börja jobba o hon började sova mindre = kass. Men det är en annan historia!!!



Relationen mellan mig o mannen tycker jag har varit upp o ner precis som för alla andra men jag tycker inte att vår relation har påverkats negativt av att ha två barn!