bambi

Svar på frågestunden - del 1
Här kommer första delen av svaren på frågorna som ni har ställt i frågestunden.

Caroline om Frågestund!:
Vad tyckte du var svårast när du började på ditt första lärarjobb? Vad tycker du att jag som nybakad lärare (färdig i juni) ska tänka på när jag börjar jobba i höst?

Svar: Det som nog var jobbigast var att jag kände mig rätt så osäker mitt första år som lärare. Även om praktiken hade gått jättebra så helt plötsligt skulle man fixa allt själv och eleverna visste att jag var helt ny. Dom ifrågesatte en hel del och det gjorde mig ännu mer osäker. Men sen efter det där första osäkra året så har det gått jättebra och jag har lärt mig att hantera elever som provar att sätta en på plats.

Så, mitt råd till dig är nog att försöka vara självsäker i din yrkesroll. Även om du kanske inte är det till 100% så visa inte eleverna det för dom utnyttjar gärna det. Tänk på att du har en utbildning bakom dig och du KAN verkligen det här! (Hoppas verkligen att jag inte skrämde dig nu!)


hanna
om Frågestund!:
Har du jobbat som något annat innan du blev lärare? Skulle du vilja ha fler barn? Hur skulle du vilja beskriva dig själv? Vad lyssnar du på för musik? Har du något drömresmål? Hur kom du på att du skulle börja blogga? Är det jobbigare att ha två barn än ett barn?

Svar: Jag har haft en massa ströjobb under studietiden, bland annat städerska, suttit i telefon kundtjänst och support hos Nordea, har jobbat inom socialpsykiatrin (ett mycket givande jobb som jag ibland kan sakna!), mm.

Nej, jag vill nog inte ha några fler barn.

Jag skulle beskriva mig själv som målmedveten, envis, perfektionist och känslomänniska.

Jag lyssnar på Kent, Rihanna, mfl. Bästa låten just nu är helt klart Titanium, tröttnar aldrig på den!

Jag drömmer om att resa till Mexiko eller Dubai.

Jag kom på det då en kollega läste Englas blogg och rekommenderade den. Jag blev inspirerad och kände att jag också vill vara lite kreativ och samla saker som jag gillade på ett och samma ställe. Så jag gjorde en hel del kollage med sånt som jag gillade i början.

Jag avundas dom som bara har ett barn. Som det är nu så känns det så oerhört mycket jobbigare med två barn än ett, då den ena är nöjd så är den andra missnöjd och dom vill alltid leka med samma leksak precis vid samma tidpunkt (även om dom har ignorerat den leksaken i flera veckor). Men jag tror att det finns hopp och ibland leker dom jättefint tillsammans  :)


Mina om Frågestund!:
Vilka egenskaper värderar du högst hos din make och hos vänner? Har du många vänner? Vill du ha fler barn? Vart står du politiskt?

Svar: Jag värderar ärlighet väldigt högt. Klarar inte av folk som ljuger och fattar inte heller riktigt varför man ska hålla på och ljuga då det oftast bara blir värre. Sen så älskar jag att min make är så omtänksam och alltid sätter mig främst.

Nej, jag skulle nog säga att jag inte har så många vänner. Tror att det till viss del beror på att jag flyttade runt väldigt mycket när jag var liten men sen är jag nog lite grann av en ensamvarg. Tycker om att vara ensam men värderar mina fina vänner högt också. Älskar mina vänner som alltid finns där för mig.

Nej, jag vill nog inte ha några fler barn.

Jag står nog någonstans i mitten. Röstade på Folkpartiet i senaste valet men jag byter parti från val till val nästan...
#1 - Johanna Peterson

Blev lite nyfiken på vad du hade för tjänst inom socialpsykiatrin? Är själv socionom, därav min undran... Förstår om du känner att du inte vill svara i bloggen, helt okej i så fall! :-)

#2 - BAMBI

Johanna Jag jobbade inom öppen vården med människor med schizofreni och andra psykiska sjukdomar men som ändå bodde i egna lägenheter. Vi hjälpte dom att gå och handla, tvätta, mm. Eller bara tog en fika med dom. Det var väldigt givande.

#3 - Carola

Skulle du vilja utveckla det där med att du är avundsjuk på dem som har bara ett barn? :) Är nyfiken bara för att jag som bäst själv funderar på när syskon är aktuellt (vi har ett barn nu). Vill ha syskon tidigast när hon är 3 år (själv skulle jag bara bli stressad över att ha två riktigt små barn är jag ganska säker på). Om du i förhand skulle vetat hur det är att ha två barn, skulle du/ni då väntat med att skaffa syskon tror du? Hur länge isåfall? Hur många år tror/tycker du är lagom mellan barnen?



Och tycker du att det är mycket svårare att hinna med parrelationen nu än när ni bara hade ett barn?



Skulle bli glad om du vill svara på denna fråga också för jag funderar som sagt mycket på den just nu :) Dina läsare får gärna kommentera vad de tycker också! :)