bambi

Svar på frågestunden - del 2
Här kommer andra delen av svaren på era frågor:

Malin om Frågestund!:
Vad är det svåraste på IB för eleverna, tror du?

Svar: Helt klart att förstå att dom måste plugga under hela sin studietid och att det inte blir så bra om man skjuter upp allt till slutet.


Pudding om Frågestund!:
Undrar vad du använder för pappersformar, när du gör muffins/cupcakes? Tycker själv att det är svårt att hitta några bra... Använder du plåtform+pappersformar när du gräddar dem eller gräddar du utan plåtform?

Och så är jag lite nyfiken på hur din nya frisyr ser ut baktill och från sidan!

Och en sista fråga - hur gör man för att se alla dina smarriga recept? Satt och tittade på bakverken idag, men jag kan endast se dem som är på första sidan - kan liksom inte se allihopa.... men det är kanske min dator som det är knas med?



Svar: Jag brukar kolla efter formar som är "greaseproof", vilket innebär att dom inte blir "blöta" efter gräddningen. Fettet går inte igenom pappret. Men det är lite svårt att hitta bra formar, jag håller med dig! Ett säkert kort är faktiskt ICAs egna vita formar, lite tråkiga men dom är bra! Jag använder alltid en muffinsplåt när jag gräddar cupcakes (ett av mina bästa köp!).

Ska försöka fixa bilder på min nya frisyr då  :)

Jag ska försöka ordna så att man kan bläddra bakåt i arkivet. Det försvann när jag fixade ny design.


Helena om Frågestund!:
Hur länge har du arbetat som lärare?

Svar: Sen augusti 2004


Sofie om Frågestund!:
Hej! Du är en helt otrolig bloggare, bäst i hela Sverige! och du är så duktig! Vill bara säga att du inte får glömma bort att ta hand om dig, att inte stressa sönder!
Hmm, nån fråga också kanske:
vad ska man göra när ens tvååring börjar "trotsa" ute, å skriker å så? Känns som man får blickar av andra som tror att man e elak förälder när det enda man vill göra e å trösta..
vore himla kul med fler vardagsmatrecept, här tryter fantasin!
Tack!


Svar: Tack för dom fina orden!  :)

Zack har ju lagt sig ner på golvet i affären av ilska kanske 2-3 gånger. Nu var det länge sen, men jag tog det hela med ro och lät honom ligga där tills han tröttnade på det. Det gav ingen effekt så han gjorde inte det många gånger. Barn lär sig snabbt vad som fungerar och gör så att dom får som dom vill, så om du inte vill att beteendet ska fortsätta så belöna det inte. Hoppas det funkar!  :)

Jag får försöka tipsa om lite mer vardagsmat  :)