bambi

Svar på frågestunden - del 3
Carola om Frågestund!:
Min fråga handlar om..socker :)

Eftersom du bakar en hel del funderar jag på hur du håller dig i trim (för du ser ju inte överviktig ut eller något trots alla delikata bakverk :)). Tränar du och vad isåfall?

Sen funderar jag också på om ni har några restriktioner för barnen med socker. Höll ni dem från det till en viss ålder, får de äta bara vissa dagar, en viss mängd osv?




Svar: Jag äter verkligen inte upp alla bakverk själv! Gästerna från Leahs kalas fick ta med sig en hel del bakverk hem, så det blev inte mycket kvar efter det. Annars så tar jag eller mannen med oss till jobbet eller så lämnar jag det till förskolepedagogerna. Men jag försöker att promenera ett par gånger i veckan. Jag har 30 minuters promenadavstånd till jobbet från pendeltåget (eller 7 minuter med bussen) och då försöker jag gå den biten ett par gånger i veckan.

Zack var nog runt 2 år när han började äta godis och sånt. Men barnen äter sötsaker kanske 2-3 gånger i veckan och då menar jag russin och kakor. Dom får inga stora mängder då heller, kanske en kaka eller ett litet russinpaket. Vi försöker ha en ganska avslappnad attityd till socker, varken att det är något farligt eller något man ska äta varje dag.


Johanna om Frågestund!:
hej! Vad är dina starka respektive svaga sidor som lärare?

Svar: Oj, det är jättesvårt för mig själv att svara på. Men jag försöker alltid vara rättvis och behandla alla elever lika. Det känns jätteviktigt för mig.

Mina svaga sidor är nog att jag inte riktigt hinner med allt jag skulle vilja, speciellt nu med två småbarn så känner jag att jag inte hinner ge varje enskild elev den uppmärksamhet och den feedbacken dom förtjänar. Tyvärr.


Frida om Frågestund!:
Jag gick ut IB förra året, och jag älskade utbildningen. Min mamma som är lärare (inte på IB) däremot hatade deras upplägg och tyckte att de lägger alldeles för mycket fokus på de sista proven. Vad tycker du som faktiskt är lärare på en IB-skola? Gillar du strukturen? Och vilken skola jobbar du på (om du får svara på det) :)

Svar: Jag gillar strukturen. Tycker att det är bra att det är andra lärare som bedömer och sätter betyg, känns mer rättvist så då läraren inte kan lägga vikt vid personlighet, etc. Jag tycker också om att utbildningen är väldigt högskoleförberedande, om man klarar IB klarar man högskolestudier utan problem.

Vill nog helst inte svara på vilken skola jag jobbar på  ;)


Luxxie om Frågestund!:
I ditt recept på nougatrutor, ska det vara vaniljsocker eller bakpulver i dom? :)

Svar: I alla kladdkake-recept så ska det inte vara någon bakpulver för annars blir dom inte kladdiga i mitten, så nej, inget bakpulver i nougatrutorna (som ska vara lite som kladdkaka). Vaniljsocker kan man nog ha i lite grann, skadar inte i allafall  ;)


Sandra
om Frågestund!:
Rakar du benen? Frågar för att jag såg en bild på dina ben på lady dahmers blogg!

Svar: Ibland, ibland inte. Känner inget tvång att göra det, inte ens på sommaren. Men jag har inte så mycket eller mörkt hår på benen.
#1 - Hanna

Fast vilken skola du jobbar på tog ju inte många sekunder att googla fram ;)