bambi

Ugnspannkaka med bacon
Jag vet inte hur det ser ut hemma hos er på helgerna men här hemma så äter vi ugnspannkaka till lunch en gång nästan varje helg. Så det är nog den maträtten vi äter oftast. Det är en favorit hos både barnen och dom vuxna. Det är så enkelt och smidigt att göra också.




Tunn ugnspannkaka med bacon

4 dl mjöl
8 dl mjölk
4 ägg
1 tsk salt
2 paket bacon
flytande margarin

1. Värm ugnen till 225 grader. Klipp baconet i bitar och blandad det med lite flytande margarin i en långpanna. Låt baconet stekas i ugnen i 5-10 minuter.



2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken.
3. Vispa i ett ägg i taget och salta (om man harv mindre barn, under ett år som ska äta så kan man halvera eller utesluta saltet).
4. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.



Servera gärna med lingonsylt och rivna morötter! Mums!


#1 - Ulle

Åh vad lustigt, precis vad vi åt till lunch idag! Tack för tipset med baconet på plåten innan. Jag brukar steka det i stekpanna men slipper ju gärna ett moment. :)



Fast i dag blev det skinka i, för baconet var slut. :)



Trevlig helg!!

#2 - Eva

Jag gör på exakt samma sätt, har dock i 1 msk socker. Det är kanske onödigt!? En favorit i alla fall!